Erzurum Haber Girişi : 30 Temmuz 2016 17:02

Bomba atan darbecilere 'içinden çiçek akan top'

Bomba atan darbecilere 'içinden çiçek akan top'
Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimine karşı Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 'içinden çiçek akan top' yapıldı.
Erzurumajans-Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimine karşı Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 'içinden çiçek akan top' yapıldı.

Darbe girişiminden 10 gün sonra Merkez Yakutiye ilçesindeki Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese ve Kale'nin bulunduğu Cumhuriyet Caddesinin sonundaki orta refüje yaptırılan top halkın ilgi odağı oldu. Yaklaşık 60 metrekare alan içerisine yapılan peyzaj çalışmasında 9 bin 600 kırmızı, 3 bin beyaz begonya, 700 gül ve 800 de çeşitli türde bodur ağaç kullanıldığı bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen'in isteği üzerine Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğüne yapılan peyzaj çalışması selficilerin akınına uğruyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Darbeciler halkın parası ile alınan tank, helikopter ve jetlerle halkın üzerine bomba yağdırdı. Ama biz hep barış ve kardeşlikten yana olduğumuzu göstermek halkın parası ile içerisinden gül akan top yaptık. 15 Temmuz kara bir gün olarak tarih sayfalarında yerini aldı. Çiçek akan bu top bize hep bunu hatırlatacak" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.