Bu okul başka okul...

Eğitimci, yazar, Türk Dili ve Edebiyat Derneği Şube Başkanı Murat Ertaş, Müdür Ayhan Akbulut ile tanıştırmasa vallahi de Yıldızkent’te ki Nafız Kotan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘özellikli okul’ olduğunu bilmeyecektim. Öylesine farkındalık ortaya koyan bir okul ki, kendi adıma söyleyeyim, görmesem, burada yazmasam ziyan olacaktı! Milli Eğitim Müdürü sevgili Salih Kaygusuz’a da bahsettim bu okul ziyaretimi, o da ‘çalışmalarından memnuniyet duyduğu ve her zaman destek verdikleri bir okul’ diye bahsetti bu okuldan. Müfredatında teknik çoğu dersi olan okulda, alanlara göre bölümler oluşturulmuş. Mesela öğrenciler eğitim gördükleri alanlarına adapte olsunlar diye meslek sokakları oluşturulmuş koridorlarda. İlk kim bulmuşsa kutlamak lazım, süper bir yaklaşım. Halkla İlişkiler, Adalet, Sigortacılar ve Muhasebeciler Sokağı gibi koridorlar var okulda ve ambians mükemmel. Öğrenciler bu sayede  kendi alanlarına daha motive oluyorlar. Tenefüslerde öğrenciler koridorlarda sanki sokaktaymış gibiler..

***

Mesela Adalet derslerinin tatbiki olarak görüldüğü bir sınıf var, bayıldım! Hakim, savcı cübbeleri var, mahkeme kürsüsü de. Sanık sandalyesi de. Tam bir adliye ortamı.. Okul Müdürü Ayhan Akbulut ile bu dersliği gezdik. Uygulamalı dersin faydalarından bahsederken, okulu bitiren öğrencilerin buradan başka mahkeme salonu görmeyebileceğine, o yüzden uygulamanın önemine ve güzelliğine dikkat çekiyor. Türkiye’de sayılıymış bu derslik. Erzurum’da da sanırım bir ilk. Şu veya bu sebeplerden dolayı kapatılan ve hep ‘keşke kapatılmasaydı’ diye ne yalan söyleyeyim, iç de geçirdiğim Köy Enstitülerini da hatırlattı bana bu derslik. Süper bir eğitim modeli. Öğrencilerin bu sayede derse motive olduğuna inanan Okul Müdürü Ayhan Akbulut, oluşturulan meslek koridorlarının ‘öğrencilerinin yaşam alanı’ haline getirildiğini sözlerine ekledi..


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.