Bundan sonrası...

Bilindiği gibi  Erzurum 17 Yıl aradan sonra Süper Lig sayfasını yeniden açtı. Açtı açmasındasın buraya kadar getirmek kadar buradan sonrası da önemli... 

Peki bundan sonra ne yapılacak? 

Önce yönetim konusuna kısaca değinmek lazım. Sonuç olarak emek vermiş ve emeğinin karşılığını almış bir başkan ve yönetim var o yüzden devam etmeleri sonuna kadar hakları ki benden bu karardan yanayım. Çünkü özellikle Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Mehmet Sekmen Erzurumspor’un arkasında bir sigortadır. Bunu kimse inkar edemez.  Bunu zaten kulüp her maddi sıkıntıya düştüğü dönemlerde net bir şekilde gördük. En azından ligde kalıcı olup çarkı kurana kadar bu durumdan farklı düşünmek macera aramaktır. 

Çok iyi bir planlama ve çok iyi bir bütçeyle devam etmek doğru olanı... 

Ama! Sadece Federasyondan gelecek paraya güvenip “nasıl olsa idare ederiz” mantığı olursa eyvah eyvah...! 

Ki zaten Mehmet hocayla devam kararı yönetim de söz sahibi olanların kongreden sonra devam edeceğinin bir ispatı... 

Mehmet Altıparmak...

Öncelikle herkes bilmeli ki geçtiğimiz sezondan daha farklı daha heyecanlı bir Mehmet hoca bulacağımız kesin. Çünkü kariyerinde ilk kez Süper Lig fırsatı alarak kariyeri adına büyük bir dönüm noktası oldu. Ve elde edeceği başarıyla belki de bundan sonra Süper Lig klasmanında bir hoca olarak devam edecek.

Şu an herşey kendi elinde ve ince eleyip sık dokuyacağından şüphem yok.  

Takım içerisinde...

En az 12 transfere ihtiyaç olduğu aşikar...

Bana göre takım kurulurken üzerinde durulması gereken en hassas konu; 

iskelet, ligi bilen ve gözü kapalı oynatabileceğin isimlerden kurulmalı. 

“Ya tutarsa” diye transfer edip takımın iskeletini onlar üzerine  yapmak büyük bir kumar olur.  Gurbetçi isimlerle temasta olunduğunu duydum.  Duyduğum isimler de iyi isimler  ancak gurbetçi oyuncu büyük risktir. Gerek yaşam tarzı gerekse futbol kültürü olarak Uyum sorunu oldukça yüksek ihtimaldir. Bunun örnekleri çok... Tabiki alınsın, görüşülen isimler katkı da verebilecek çok iyi isimler.  Ancak  kurduğun iskeletin sağını solunu bu tarz isimlerle süslersen daha çok randıman alırsın. Dediğim gibi aksi  büyük risk olur.

Mehmet hocanın hücuma yönelik oyun sistemi olacağını belirtti. 

Burası Süper Lig senin hücum düşünerek başlayacağın maç sayısı en fazla 12-13 olur. Buna göre bir sistem belirleyip ve bu sisteme göre transfer yapmak en mantıklı olanıdır. 

Yani oyunu iki yönlü oynayabilen total futbola yatkın,  mücadele gücü oldukça yüksek, hücumda ise dribbling özelliği olan ve savunma arkasında koşular yapabilen çabuk isimlere ihtiyacın var.

Ligimize baktığımızda saha içi lideri olan, takım savunmasını iyi yapan ve etkili çizgi oyuncuları olan takımlar genelde başarılı oldu.  

Ama tabi yukarıda da belirttiğim gibi burada en hassas nokta; Belirli çizgisi olan tecrübeli ve ligi bilen oyunculardan takım iskeleti kurulmalı.... 

Burası Süper Lig!

Burada risk almak krediniz yok. Burada sadece iyi olanlar  ve mücadelesini sahaya yansıtan kazanır açık ve net. 

Düşen Osmanlı ve Gençlerbirliği’nin hatta son anda kurtulan Konya’nın kadrolarına baktığınızda ne demek istediğim ortaya çıkar zaten. 

Herşey bir kenara bırakacak olursak taraftarıyla camiasıyla Erzurum hakettiğini yere geldi ve Süper Lige gerçekten çok yakıştı. Bundan sonra da bu başarının devam etmesi dileğiyle... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.