Medya Haber Girişi : 15 Ocak 2020 16:15

Burak Akbay hakkında flaş karar

Burak Akbay hakkında flaş karar
Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararı kaldırıldı. Kararın kaldırılmasına ilişkin gerekçede, Akbay’ın babasının cenazesine gelemeyerek dini görevini yerine getiremediği ve mağduriyet yaşadığı vurgulandı.
Erzurumajans-Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın hakkında Nisan 2019’da çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılmasına ilişkin Akbay’ın avukatları İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi sunmuştu. Akbay’ın avukatlarının itiraz dilekçesini değerlendiren mahkeme heyeti, Akbay’ın hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılmasına hükmetti.

Samimi bir şekilde savunma yapmak istediği belirtildi

Tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılmasına ilişkin gerekçede görüşü sorulan cumhuriyet savcısının olumlu görüş bildirdiği belirtilerek, Burak Akbay’ın önceki aşamalarda mahkemeye kendi el yazısı ve imzası ile dilekçe gönderdiği ve samimi bir şekilde Türkiye’ye dönerek savunma yapmak istediği belirtildi. Gerekçede, Burak Akbay’ın 7 Mart 2019’da vefat eden babası Ertuğrul Akbay’ın cenazesine yakalama kararı dolayısıyla katılamadığı, bu sebeple dini olarak son görevini yerine getirememiş olmasından dolayı mağduriyet yaşadığı kaydedildi.

Mahkeme heyeti, dosyanın geldiği aşamayı dikkate alarak tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılmasına ve kırmızı bülten ile ilgili işlemlerin durdurulmasına hükmetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.