Buruk bir iyimserlik...

İYİ Parti Erzurum milletvekili aday listesi belirlendi. Siyasette istesen de, maalesef bazı şeyler olmuyor. Ama şunu itiraf edeyim; tecrübelerime rağmen; "Belki bu sefer olur" diye başvuruda bulunmakla hata yaptım. Aldığımız eğitim ve yetişme tarzımız ayak oyunlarına müsait değil. Geçmişte de aynı şeyleri yaşamış biri olarak hayâl kırıklığı yaşamadım. Çünkü bu tür avamì siyasette bir ölçü yok, bir ayar yok. Güyâ kamuoyu ve temâyül yoklamasına göre karar verilecekti. Toplumda karşılığı olanlara yer verilecekti. Hepsi aldatmaca ve kandırmaca imiş... Bari Erzurum için yapılan kamuoyu ve temâyül yoklaması açıklansa da, tüm adaylar olarak saçımızın ak mı kara mı olduğunu bir görsek. Siyaset ahbap-çavuş işi olmuşsa fazla söze gerek yok. Yılma Durak gibi bir ağabeyimiz, koskoca İstanbul'da ve Yusuf Hallaçoğlu gibi bir değer listelerde yer bulamıyorsa biraz düşünmek lâzım.

Bu listenin mütenâsip olmayan ve seçilemeyecek herhangi bir yerinde dolgu malzemesi olmadığımdan da ayrıca bir o kadar mutluyum.Yoksa geçmişte MHP'de yaşadığım ve üzülerek listeden çekilme gibi zor ve sevimsiz bir kararla yeniden başbaşa kalmak gibi bir tatsızlığı yaşamak istemezdim. Benim dışımda başvuruda bulunan ve Erzurum siyasetinde karşılığı olan çok değerli ve birikimli insanlardan bazılarının değerlendirilmemiş olmalarıyla da, karşıt siyasi partilere fîrsat sağlandı gibi geliyor. Ne diyelim? Hayırlısı olsun...Mevcut adayların ikisi hariç diğerlerini tanımamakla birlikte, kendilerine başarı diliyorum. Kışiliklerine itirazım yok; olamaz da... Netice alacaklarını ümit ediyorum. Benimkisi yapılan şahsi bir değerlendirme...Temennimiz memleket ve milletimiz var olsun; sağ olsun...Millet ittifakı netice alsın.

Millet ittifakı var. Demokrasi ittihâdı var... Alternatif var. Ufukta ışık var... Küsme darılma yok... Amaç güzel ve esenlikli günlere ve 24 Haziran'a ulaşmak... Memlekete hizmet sadece ve sadece milletvekilliğinden geçmiyor ki. Duyguluyum ama, asla karamsar değilim... Feleğin her türlü esbâb-ı cefasını gördük. Feleğin çarh-ı çemberinden çok geçtik...Aday olmasak da, insanî duyguyla biraz buruk olsak da, her türlü destekle ve seçmen olarak, ülkemizin aydın geleceği için, demokrasi kervanının yol alması için, vatandaşlık görevimizi ifâ edeceğiz...

Üzülsek de; şüphesiz her şeyde bir hayır var...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nabi terzioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Yani size bir şey sorucam geçmişten tecrübelerinizi anlatıyorsunuz sizce neden ip dışardan aday getiriyor

  • Selim TANAS 01 Ocak 1970 02:00

    Adınız listede olsaydı bu yazı böyle olmazdı.

  • Dostunuz 01 Ocak 1970 02:00

    Hocam dağ fare doğurmuştur.Yüce Allah ın bu camiaya niye başarı ihsan etmediği her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.Zannediyorlar ki biz her türlü ayak oyunlarını yaparız halk da bunları yutup bizi destekler.Bayi leri ile seçim kazanırlar biz de seyreyleriz.Bunların yüzünden 60 yaşından sonra sola oy vereceğim yazıklar olsun.Onun için hocam siz o göreve fazlası ile layık bir insansınız lütfen kaleminizle etkileme yapmayınız bırakın iplik pazara iyice dökülsün.

  • Dadas 01 Ocak 1970 02:00

    Bir Erzurumlu ve Ak partili olarak sizlerin afina ictenlikle uzuldum.Erzurum da 18 senedir %70 oy oranlariyla kazanmis Ak Parti gibi bir partinin karsisina halkta karsiligi olan sizin gibi vahit bingo,cezmi polat vs isimler dururken kim oldugu bilinmeyen siyasi ve burokrasi tecrubesinden uzak insanlari aday koymalari tam bir acemilik .Sizin gibi kiymetli insanlarin bu kadar ongoruden uzak siyaset bilmez bir partiden inanip aday adayi olmasi ayri bir bahtsizlik.Simdi bu millet bu tecrubesizlige mi umut bagliyacak dersiniz komik olmayin.Sizlere tekrardan gecmis olsun.