İlçeler Haber Girişi : 04 Ekim 2015 16:30

Büyükşehir, Hınıs'a canlı hayvan pazarı kuruyor

Büyükşehir, Hınıs'a canlı hayvan pazarı kuruyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hınıs ilçesine Canlı Hayvan Pazarı kuruyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Hınıs ilçesine Canlı Hayvan Pazarı kuruyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme yaptı. Yapılan tetkik ve araştırma sonrası ihalesi yapılarak yer teslimi gerçekleştirilen ilçede çalışmalar başladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Hınıs Canlı Hayvan Pazarı'nın çevre ilçelere de hizmet vereceğini söyledi. Başkan Sekmen, şöyle dedi: "İl genelinde tarım ve hayvancılığa verdiğimiz desteğe bir yenisini daha ekliyoruz. Hınıs'ta hayvan pazarı konusunda yöre insanımızdan yoğun bir talep alıyorduk. İlçe ziyaretlerimizde çiftçilerimiz ilçedeki hayvan varlığının artması için bu ihtiyacın karşılanması gerektiğini ifade ediyordu. Hınıslı kardeşlerimize söz verdik 'Yapacağız' diye. Hamdolsun sözümüzü tutuyoruz. Hınıs'ın il ve ilçelerin geçiş güzergâhına yakın oluşu nedeniyle buraya kuracağımız Canlı Hayvan Pazarı'nın önemi şimdi kat ve kat artacak."

PAZAR, BÖLGE HAYVANCILIĞINA DA KATKI SUNACAK

Başkan Mehmet Sekmen, Canlı Hayvan Pazarı'nın bölge hayvancılığına da katkı sunacağını ifade etti. Sekmen, "Hınıs Canlı Hayvan Pazarı'nın kurulmasıyla salgın hayvan hastalıklarının yayılımının önüne geçilecek. Hayvanlar kötü ve olumsuz şartlardan arındırılacak. Sağlanan bu modern ortamla hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek. Böylelikle sadece Erzurum'a değil bölge hayvancılığına katkı sunulacak" diye konuştu. Başkan Sekmen, "Kurulacak hayvan pazarında sırasıyla, nizamiye binası, idari bina ve sosyal tesis binası, hayvan satış alanı, araç yıkama dezenfeksiyon ünitesi, gübre çukuru, kapalı ahır, kaba yem deposu, bakıcı evi ve karantina ahırı birimleri yer alacak" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.