Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Eylül 2015 16:27

Büyükşehir, Sanat Merkezi'ni kurdu

Büyükşehir, Sanat Merkezi'ni kurdu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak amacıyla Sanat Merkezi'ni kurdu.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunmak amacıyla Sanat Merkezi'ni kurdu.

"Bireysel huzurumuz ve toplum için sanat" sloganıyla kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Çalmaşur'un öncülüğünde Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Musikisi ile ilgili çalışmalara başlandı. İlgili müzik dallarında korolar oluşturmayı ve yetenekli gençleri sanat hayatına kazandırmayı hedefleyen Sanat Merkezi'nde, bu yolla gençlere rehberlik edilere, ahlakın temel alındığı bir sanat dünyası için çaba harcanacak. Sanat Merkezi'nde yer alan Erzurum Büyükşehir Belediye Tiyatrosu da, Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı'nın öncülüğünde sanata gönül vermiş yeni yetenekleri tiyatroya kazandıracak. Şehrin sosyal ve kültürel dokusuna renk katacak olan Sanat Merkezi'nde, edebiyata gönül vermiş Hak ve Halk aşığı ozanlara yönelik özel bir çalışma yapılacak. Âşıklık geleneğinin Avrupa'da da tanıtılıp toplumsal değerlerin yaşatılmasına yönelik önemli bir projeyi hayata geçirecek olan Sanat Merkezi'nde aksiyoner yöntemlerle şehrin kültür dimağına katkıda bulunulacak. Sanat Merkezi'nde, müzik ve tiyatronun yanı sıra resim, sinema ve diğer sanat dallarıyla ilgili de önemli adımlar atılacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.