Ekonomi Haber Girişi : 25 Mayıs 2015 14:48

Büyükşehir Belediyesi'nde toplu sözleşme mutluluğu

Büyükşehir Belediyesi'nde toplu sözleşme mutluluğu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası arasında 571 işçiye ortalama yüzde 17 oranında zam sağlayacak toplu iş sözleşmesini imzaladı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü ile Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası arasında 571 işçiye ortalama yüzde 17 oranında zam sağlayacak toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ile Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilk kez gıda alışveriş kartı (Ticket) uygulamasına da geçildi. İşçilere her ay 200 TL değerinde alışveriş kartı veriliyor.

BİZİM ANLAYIŞIMIZ, 'İŞÇİNİN HAKKINI ALIN TERİ KURUMADAN VERİNİZ' ANLAYIŞI

Toplu iş sözleşmesini imza töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, anlayışlarının, 'İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz' anlayışı olduğun ve bu prensibe bağlı kalarak çalıştıklarını vurguladı. Konuşarak piyasanın üzerindeki bir oranda anlaştıklarına dikkat çeken Başkan Sekmen, "Hizmet İş Sendikamızla çalışan kardeşlerimizle toplu iş sözleşmesinde bir araya geldik. Konuşarak, piyasanın üzerinde bir oranda anlaştık. Biz, belediyemizde emekçi kardeşlerimizle bir arada ekip olarak çalışıyoruz. Hizmetlere, vatandaşımızın beklentilerine beraber cevap veriyoruz. İşçi ve memur kardeşlerimizle beraber bir ekip olarak Erzurum'da farklı bir hizmet anlayışını ortaya koymaya gayret ediyoruz. İnanıyorum ki dönemin sonuna geldiğimizde işçi kardeşlerimiz hem iş yapmanın mutluluğunu, hem de makul bir seviyede evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşayacaklar. Biz biliyoruz ki, bir işyerinde barış olursa, huzur olursa orada başarı olur, kaliteli hizmet olur. Bir iş yerinde iş barışı olmazsa orada başarı da olmaz, hizmet de olmaz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİNİ KONUT SAHİBİ YAPMAYI ARZULUYORUM


Konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi personelini konut sahibi yapmayı arzuladığını kaydeden Başkan Sekmen, "Erzurum'un makus talihini, işçilerimizle, memurlarımızla tüm personelimizle hep beraber yeneceğiz. Yoksa sadece benim gayretimle netice almak mümkün değil. Bizler Erzurum Büyükşehir Belediyesi ailesini hep beraber temsil ediyoruz. Bizim anlayışımız, 'İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz' anlayışı, bu prensibe bağlı kalarak çalışıyoruz. İleriki günlerde yasal bir talepleri olmamasına rağmen arzum, çalışan kardeşlerimizi, memur ve işçi kardeşlerimizi de konut sahibi yapmak. Bunu da Hizmet İş sendikamızla beraber yürüteceğiz." diyerek, yapılan toplu sözleşmenin Büyükşehir Belediyesi'ne ve çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

İYİ BİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADIK

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ederek, " Şehre gelir gelmez, bir yıl içerisindeki Erzurum'daki değişimi ve gelişimi gördük. Toplu Sözleşmenin masada konuşarak müzakere yoluyla bitmiş olması önemli. Bize yakışanı gerçekleştirdik, kavga etmeden de iyi sözleşmeler imzalanabildiğini gösterdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e teşekkür ediyorum. İmzaladığımız rakamlar, Türkiye ortalamasının üzerindeki rakamlar. İyi bir Toplu İş Sözleşmesi imzaladık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Sözleşmemiz, Belediyemiz, işçilerimiz, Erzurum'umuz ve ülkemiz için hayırlar getirsin." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.