Erzurum Haber Girişi : 19 Nisan 2018 15:15

Büyükşehir’den kırsala 50 su tankı

Büyükşehir’den kırsala 50 su tankı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek adına teknik altyapısını güçlendiriyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek adına teknik altyapısını güçlendiriyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangınlara daha hızlı ve kolay müdahale edebilmek adına bünyesine dâhil ettiği su tanklarını düzenlediği sade bir törenle basına tanıttı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, çağın bütün gereksinimlerine sahip olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin her alanda güçlü bir makine teçhizatına sahip olduğunu kaydetti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, il genelinde hayata geçirilen eğitim projesiyle Erzurum’da 600 gönüllü itfaiyecinin bulunduğunu söyledi. Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Anadolu’nun gözbebeği olan Erzurum, Büyükşehir Belediyemizin hizmet seferberliğiyle gün geçtikçe büyüyor.

Ülkemizdeki değişim ve dönüşümün lokomotif gücü olan belediyelerimiz, şehirlerimizin kronikleşmiş sorunlarını çözerek kalkınmayı yerelden sağlamaya devam ediyor. Şehrimizde insanlarımızın refahını artırmak, beşeri sermayemizi güçlendirmek, modern ve yaşanabilir bir kente ulaşmak için kamu kaynaklarını yatırıma çeviriyoruz. Bugün gelinen noktada 4 yılda 2.5 milyar maliyetli 491 projeyi hayata geçiren ve iki yıl üst üste Türkiye birincisi olan Büyükşehir Belediyesi unvanına kavuştuk. Vatandaşlarımızın dua ve desteğiyle inşallah daha büyük ve mega projeleri üretmeyi sürdüreceğiz. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın bünyesinde yer alan İtfaiye Daire Başkanlığımız, alanında yetkin eğitimli personellerle yangın, afet, sel baskını, trafik kazalarına müdahale ile su üstü ve su altı arama kurtarma faaliyetlerinde bugün gelinen noktada önemli bir konuma ulaşmıştır. İtfaiye Daire Başkanlığımız; merkez ve 17 ilçe olmak üzere toplam 22 itfaiye istasyonunda 60 araç, 257 personel ve en son teknolojinin kullanıldığı ekipmanlarla Erzurumlulara hizmet etmektedir. Sadece yangınlara müdahale konusunda değil il genelinde gönüllü itfaiyeci yetiştirme noktasında da ortaya koyduğumuz eğitim projesi kapsamında Erzurum’da 600 gönüllü itfaiyeci yetiştirdik. Bununla birlikte il genelinde 157 mahallemizde yangın söndürme ünitesi inşa ettik. Yangınlara müdahale noktasında kent merkezi ve kırsalda kullanılmak üzere 50 su tankını vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Olası bir yangında itfaiye aracının gelmesini beklemeksizin su tankı ve yangına müdahale vanalarıyla olay mahallinde görev alacak olan gönüllü itfaiyecilerimiz sayesinde büyük maddi kayıpların da önüne geçmiş olacağız.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.