Ekonomi Haber Girişi : 08 Ekim 2015 21:30

Büyükşehir ve DAP'tan hayvancılığa tam destek

Büyükşehir ve DAP'tan hayvancılığa tam destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında Oltu ve Hınıs Canlı Hayvan Pazarları'nın yapımıyla ilgili ortak protokol imzalandı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında Oltu ve Hınıs Canlı Hayvan Pazarları'nın yapımıyla ilgili ortak protokol imzalandı. 

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ile diğer yetkililer katıldı. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demir, burada yaptığı konuşmada, söz konusu iki yatırımın bölgedeki hayvancılığın gelişimine önemli katkı sunacağını bildirdi. Demir, "Yüce Allah nasip etti Hınıs ve Oltu projelerimizi devreye koyuyoruz. Hınıs nisbeten Oltu'nun 2 kat büyüklüğünde olacak. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e Doğu'daki tarım ve hayvancılığın gelişmesi için gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bölge çiftçilerimize hayırlı olsun. İnşallah seneye bu ruhsatlı Hayvan Pazarları'yla beraber Entegre Kesimhaneleri de devreye koyacağız" dedi.

"DOĞU'DA HAYVANCILIK GELİŞECEK"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, söz konusu yatırımların da hayata geçmesiyle birlikte Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayvancılığın daha da gelişeceğini kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oltu ve Hınıs Canlı Hayvan Pazarları'nın protokollerini imzaladık. DAP İdaresi'ne, bölgemizde hayvan satış alanlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda bu canlı hayvan pazarlarımızdaki tesislerimizi tamamlayarak gerek Hınıs'taki gerekse de Oltu'daki vatandaşlarımıza armağan ederek çiftçilerimizin daha rahat daha huzurlu daha bereketli bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayacağız. Devamında da inşallah merkezde bir tane Canlı Et Borsası yapacağız. DAP İdaremiz de yine bize katkı sağlayacak. İnşallah Erzurum'da ilkleri devreye sokmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşayacağız. Allah hayırlı uğurlu etsin."

KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ VE DİYALOĞUN ÖNEMİ

Başkan Sekmen, konuşmasında kurumlararası diyalog ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Sekmen, şöyle devam etti: "İktisadi ve ticari hayatı, ekonomik ve sosyal hinterlandıyla geniş bir yatırım olanağına sahip olan Erzurum, ticaret, tarım ve hayvancılık kentidir. Büyükşehir Belediyesi, şehrimizde tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için üzerine düşeni fazlasıyla yaparak taşın altına her fırsatta elini koymaktadır. Bakınız tarım ve hayvancılığın gelişimiyle ilgili ortaya konan proje ve uygulama açısından ülkemizin en aktif belediyeleri arasında yer aldık. Tarımsal sulama tesisleri, göletler, hayvan pazarları ve sıvat dağıtımlarıyla çiftçimizin her zaman yanında yer alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi kurumlararası diyalog ve işbirliğiyle yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor."

BAŞKAN SEKMEN'DEN DEMİR'E TEŞEKKÜR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuşmasında DAP Başkanı Adnan Demir'e teşekkür etti. Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Erzurum ve bölgemizin gelişmesinde lokomotif bir güç olan Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bizlere tarım ve hayvancılık alanında en büyük destek veren kurumlarımız arasındadır. Bakınız kurumlararası diyalog ve işbirliğiyle yeni projemiz Oltu ve Hınıs Hayvan Pazarları'nın yapımını DAP Bölge Başkanlığı ile birlikte yürüteceğiz. İhalesi ve yapım işleri Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan hayvan pazarlarımız Erzurum'a hayırlı olsun. DAP'ın hibe programından yararlanılarak hayata geçen bu proje sayesinde Erzurum ve bölge çiftçimiz modern hayvancılık hizmetlerinden faydalanacak. Bu vesileyle gecesini gündüzüne katarak Erzurum ve Doğu'nun gelişmesine cansiperane katkıda bulunan kıymetli bürokratımız DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız Adnan Demir Bey'e Erzurum halkı adına teşekkür eder, bu güzel işbirliğinin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim."

ZİYREK'TEN SEKMEN'E ÖVGÜ

Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek de, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e övgüler yağdırdı. Başkan Ziyrek, "Bu bir iltifat değil; bir hakikatin ispatını ifade etmek istiyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, ilimize geldikten sonra gerek merkezde gerekse de ilçelere dev yatırımlar yaptı. Şimdiye kadar ilçemizde Canlı Hayvan Pazarı gayri nizami ve gayri sıhhi şartlarda devam ediyordu. Bu şekilde yapacak bir gücümüz de yoktu. Ama şuandan itibaren sizlerin de desteğiyle DAP İdaresi ile beraber bu problemimiz çözülmüş oluyor. Sizlere ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.