Erzurum Haber Girişi : 07 Şubat 2016 14:20

Büyükşehir'den, ''minibüsünün rengini sen seç'' anketi

Büyükşehir'den, ''minibüsünün rengini sen seç'' anketi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşım ağında yer alan minibüslerin "Tek renk" olması kararını aldı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşım ağında yer alan minibüslerin "Tek renk" olması kararını aldı. 

2016 yılı başında belediye ve halk otobüslerinin "Turkuaz rengi" olmasını kararlaştıran Erzurum Büyükşehir Belediyesi, minibüslerin de tek renk olması için çalışma başlattı. Minibüslerin tek renk olması için Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü anket çalışması başlattı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin www.erzurum.bel.tr internet adresi üzerinden yapılan ankette, altlarında tercih kutucuğu olan 12 farklı renkte minibüslerin fotoğrafları yayınlanarak, vatandaşlara "Erzurum şehir içi minibüslerinin hangi renk olmasını istiyorsunuz" şeklinde anket sorusu yöneltildi. 

ANKET, 29 ŞUBAT'A KADAR SÜRECEK

Erzurum'da şehir içi toplu ulaşımda bulunan minibüslerinin rengi vatandaşların tercihi ile belirleniyor. Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşıma araçlarındaki görüntü kirliliğine son vermek için 2016 yılı başında belediye ve özel halk otobüslerinin "Turkuaz" rengi olması kararı almıştı. Bu kapsamda 180 otobüsten 105'i "Turkuaz" renkli yapılmış, kalan 75 aracın da yılsonuna kadar aynı renge boyanacağı öngörülmüştü. Otobüslerden sonra minibüslerdeki renk kirliğine de son vermek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, web sitesinde devam eden ankete katılacak vatandaşların tercihi sonucunda belirlenecek rengi şehir içi minibüslerde uygulayacak. İlgili anket 29 Şubat tarihinde sona erecek.

MİNİBÜSLERİN HATLARI DAMALI ŞERİTLERLE AYIRT EDİLECEK

Minibüslerin hangi hatta çalıştığının ve durağa yaklaşacak minibüsün hangi hattın minibüsü olduğunu belirlemek amacıyla damalı şeritler kullanılacak. Buna göre minibüslerin ön, arka ve kenarlarında farklı renklerde damalı şeritler yer alacak. Bu uygulamayla, anketle belirlenecek minibüslerin rengine uygun ön, arka ve yan kısımlardaki damalı şerit, Yenişehir, Üniversite, Yunusemre, Sanayi, Şükrüpaşa ve Telsizler olmak üzere 6 ayrı minibüs hattında 6 farklı renkte olacak. Damalı şeritle minibüs hatları ayırt edilerek, vatandaşların kullanacağı hattın minibüsünü daha kolay görüp, tanıması sağlanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Davut miraç gündüz 01 Ocak 1970 02:00

    Kırmızı olsa daha güzel olur