Erzurum Haber Girişi : 18 Eylül 2014 20:36

Büyükşehir'den hizmet içi eğitim programı

Büyükşehir'den hizmet içi eğitim programı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim programları kapsamında çalışanlarına performans geliştirici eğitimler veriyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim programları kapsamında çalışanlarına performans geliştirici eğitimler veriyor.

İş, spor ve eğitim dünyasında eğitmen, danışman, mentor olarak tanınan ünlü bilim adamı Prof. Dr. Turgay Biçer tarafından verilen "Performans becerisi olarak olumlu düşünme ve hayal kurma" adlı seminere kurumda çalışan şube müdürleri katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Xanadu Snow White Oteli'nde gerçekleştirilen programa Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Yard. Doç. Dr. Fuat Karabulut ile Eğitim Şube Müdürü Tayyip Çubukcu da iştirak etti. Genel Sekreter Kiremitci, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, daha kaliteli bir hizmet için verimliliği artırmak adına her meslek mensubunun yeni bilgilere ulaşması gerektiğini söyledi.

Kiremitci, şöyle devam etti:
"Çağın modern gereksinimini yakından takip eden ve kurumsal gelişmeleri sürekli etüt eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan mesai arkadaşlarımız, yeni bilgi ve teknolojileri öğrenip kendilerini yetiştirmeleri gerekir. Kurumumuz; çalışanlarında çok yönlü beceriye sahip olma, yeni vizyon oluşturma ve etkili ekip çalışmasına uyum yeteneği gibi özellikleri aramaktadır. Bu nedenle Devlet Memurları Kanunu'nun 214. Maddesi ile kurum içi devlet memurlarının yetiştirilmelerini sağlamak, verimliliği artırmak daha potansiyel hizmet anlayışıyla hizmet içi eğitim faaliyetlerini zorunlu kılmıştır. Bu eğitimler hizmet kalitesini artıracak yenilik ve gelişimlere de uyumu kolaylaştıracaktır." Kiremitci ayrıca, personel eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, "Personelimize verdiğimiz bu eğitimler sayesinde vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli hizmet vereceğiz" dedi.

Eğitimin önemi

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Yard. Doç. Dr. Karabulut da, "Eğitim Şube Müdürlüğü'müz personel eğitimlerine başladı. Hedefimiz personelin periyodik aralıklarla hizmet içi eğitime alınması, eğitimlerin süreklilik göstermesi ve değerlendirilmesidir" diye konuştu. Eğitim Şube Müdürü Çubukcu da, hizmet içi eğitim programının önemine dikkati çekerek, "Eğitimlerimiz 3 gün sürecek. Milli takımımızın eğitmeni Prof. Dr. Biçer, yöneticilerimize yöneticiliğin gerektirdiği temel prensip ve tekniklerini, pozitif düşünmeyi anlatmaktadır" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.