Eğitim Haber Girişi : 29 Eylül 2016 17:15

Büyükşehir'den öğrencilere özel hat ve kart jesti

Büyükşehir'den öğrencilere özel hat ve kart jesti
İki üniversite ve yüz bini aşkın öğrencisiyle ülkenin en önemli eğitim kentlerinden biri olan Erzurum'da, öğrenim görmek için kente gelen öğrencilere Büyükşehir Belediyesi önemli bir hizmete imza attı.
Erzurumajans-İki üniversite ve yüz bini aşkın öğrencisiyle ülkenin en önemli eğitim kentlerinden biri olan Erzurum'da, öğrenim görmek için kente gelen öğrencilere Büyükşehir Belediyesi önemli bir hizmete imza attı. 

Şehirde, öğrencilerin daha rahat ulaşımı için düğmeye basan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, merkeze uzak alanlarda kurulu Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlara özel hat hizmetine başladı. 3 bin öğrencinin konakladığı Nurettin Topçu ile bin 500 kapasiteli Aziziye Yurtlarından, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla seferler başlatıldı. B-8 adıyla başlatılan seferler sayesinde öğrenciler kaldıkları yurdun kapısının önünden 10 dakikada bir gelen otobüse binerek Atatürk Üniversitesi kampüs alanına gidebiliyor. UKOME'de alınan kararla öğrencilerin rahatlığı düşünülerek 07.00 ila 23.00 saatleri arasında araçların çalışacağı hat sayesinde gençler toplu ulaşımda sorun yaşamayacak. Öğrencilere indirimli ulaşım imkânı sağlayan Kardelen Kart'ların verilmesinde kurum önünde oluşan uzun kuyruklara son verildi. Başlatılan yeni sistem ile yurt içerisindeki görevliler öğrencilere anında indirimli kart tahsisine başladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.