Spor Haber Girişi : 02 Temmuz 2015 22:08

Büyükşehir'den şampiyon güreşçilere iftar yemeği

Büyükşehir'den şampiyon güreşçilere iftar yemeği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda 2. olarak gümüş madalya kazanan Erzurum Büyükşehir Belediyespor Güreşçisi Ahmet Ertürk, 1. Avrupa Yaz Spor Oyunları'nda 3. olan Yakup Gör ile milli sporculara iftar yemeği verdi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda 2. olarak gümüş madalya kazanan Erzurum Büyükşehir Belediyespor Güreşçisi Ahmet Ertürk, 1. Avrupa Yaz Spor Oyunları'nda 3. olan Yakup Gör ile milli sporculara iftar yemeği verdi.

Müceldili Konağı'nda organize edilen programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Pasinler İlçe Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Spor A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Dal, Spor Şube Müdürü Muzaffer Şahin, Güreş İl Temsilcisi Fahrettin Ertürk ile güreşe emek veren çok sayıda yönetici, antrenör, milli sporcularla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü'nün güreşçileri katıldı.

Programda Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda 2. olarak gümüş madalya kazanan
Ahmet Ertürk ile 1. Avrupa Yaz Spor Oyunları'nda 3. olan Yakup Gör'e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç tarafından iftariyelik verildi. Genel Sekreter Kiremitci, burada yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum'u sporun başkenti yapmak için yoğun gayret sarf ettiklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR'İN PEHLİVANLARI AVRUPA BAŞARISI ELDE EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak sporu Erzurum'da yaygınlaştırmak için çalıştıklarını anımsatan Kiremitci, "Şehrimizde, Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında sporcular yetiştirmek için her türlü desteği sağlıyoruz. Bu çerçevede güreşe, ata sporumuz ve Peygamber sporu gözüyle bakarak biraz daha pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bunun da neticelerini almaya başladık. Güreşçilerimiz Avrupa çapında başarılar elde etmeye başladı" dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in güreşçileri canı gönülden tebrik ettiğini hatırlatan Genel Sekreter Kiremitci, şöyle devam etti: "Sayın Başkanımızın Avrupa çapında madalya alarak bizlere büyük mutluluk yaşatan güreşçilerimize çok çok selamları var, hepinizin gözlerinden öpüyor ve tebrik ediyor. Başkanımız, önümüzdeki günlerde güreşçilerimizle bir araya gelecek. Dereceye giren kardeşlerimizi canı gönülden kutluyorum. Diğer güreşçi kardeşlerimizin de, hem ata sporumuzu dünya çapında temsil etmeleri noktasında hem de yine bu şehre spor alanında önemli katkılarda bulunmalarını canı gönülden arzu ediyorum."

ŞAMPİYONLARA ÖDÜLLER VERİLECEK

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, meclis kararıyla Avrupa ve Dünya çapında derece elde eden sporculara çeşitli ödüllerin verileceğini vurguladı. Kiremitci, "Avrupa ve Dünya çapında dereceye giren güreşçilerimize Büyükşehir Belediyesi olarak meclis kararımızla önemli ödüller vereceğiz. Meclisimizin takdir ettiği ödülleri önümüzdeki günlerde güreşçilerimize sunacağız. Avrupa'da derece yapan güreşçilerimizin başarılarının devamını diliyorum. Nice güzel ve başarılı günlerde, al bayrağımızı gönderlerde dalgalandıracağız" şeklinde konuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, Avrupa'da derece yaparak madalya kazanan milli güreşçileri tebrik ederek, Büyükşehir'in sporcularının daha büyük dereceler alacığına yürekten inandığını kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.