Erzurum Haber Girişi : 27 Kasım 2014 15:58

Büyükşehir'in kar timleri iş başında

Büyükşehir'in kar timleri iş başında
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 yılı kış mevsimine yönelik karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 yılı kış mevsimine yönelik karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı ve buzlanmaya yönelik tüm tedbirlerini alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri, çetin geçecek olan kış mevsiminde vatandaşların mağdur olmaması için araç ve yaya trafiğine yönelik bir dizi önlemler aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin'in bizzat takip ettiği karla mücadele çalışmalarında ilçeler dahil il genelinde 400 personel görev yapacak. Kar yağışının ardından merkezde çalışma yapan Büyükşehir'in kar timleri, 4 greyder, 3 bıçaklı tuz serpme aracı, 15 kamyon, 3 eder, 3 loder, 4 mini kepçeyle şehir merkezi ve merkez ilçelerde ana ve ara arterle, cadde ve sokakları baştan aşağı temizledi. Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, karla mücadele çalışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, karla mücadelede 200'ü merkezde olmak üzere il genelinde 400 personelin görev yapacağını ifade etti. Keskin, "Erzurum'da kar yağışı başlamadan önce toplamda 200 personeli tüm kavşaklarda, karla kapanması ve buzlanma ihtimali olan noktalarda araçlarımızda beklettik. Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü'nü birleştirerek bir havuz oluşturduk. O havuzla birlikte tüm görevlilerimizi karla mücadeleye sevk ettik. 25 bin kilometrekarelik şehirde bu yıl 20 ilçe, her nokta ve 20 şantiyede görev yapacağız. Bu sene tüm araçlarımıza GPRS takarak iş makinelerinin bulunduğu noktaları merkezden koordineli bir şekilde takip edeceğiz" diye konuştu.

7/24 KARLA MÜCADELE PROGRAMI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, bu yıl 7/24 esasına dayalı karla mücadele programının oluşturulduğunu kaydetti. Keskin, şöyle devam etti: "Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu sene ilk defa 7/24 Karla Mücadele Programı başlattı. Program sayesinde kapanan yollar zaman mefhumu gözetmeksizin anında açılacak. Özellikle vatandaşlarımızın karla mücadele konusunda, bizim göremediğimiz veya atladığımız noktaları 444 16 25 numaralı çağrı merkezimize ve beyaz masaya bildirmelerini rica ediyoruz. İnşallah bu kış programlı bir şekilde, problem olmadan, vatandaşları sıkıntıya düşürmeden, şehrin ambiyansını bozmadan bir karla mücadeleyi planlıyoruz. Erzurum tamamen bir kış şehri... Yılın büyük bir kısmı soğuk ve kışla geçiyor. Bunun için peşinen risk yönetimi yapmanız gerekiyor. Kent; beyaz ve buza dönüştükten sonra bunu gidermek yerine daha önceden bunun hazırlığını yapıyoruz. Şehir merkezinde 200 personelimiz, tüm şehir ve 20 ilçede toplamda 400'ü aşkın personelimizin kazasız ve belasız kış mevsimini geçirmelerini Allah'tan niyaz ediyor, hepsine çok teşekkür ediyorum."

Keskin, kış için yazın bir dizi önlemlerin alındığını ifade ederek, "Biz bu çalışmalara şimdi başlamadık. Temmuz ayı itibariyle bu çalışmalara başladık, senaryolarımızı yazdık. Şuanda onları uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.