Erzurum Haber Girişi : 18 Ekim 2014 00:51

Büyükşehir'in meclis üyeleri yatırım turunda

Büyükşehir'in meclis üyeleri yatırım turunda
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi Üyeleri, Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi ve asfalt plentini gezdi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi Üyeleri, Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi ve asfalt plentini gezdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan ve meclis üyeleriyle birlikte Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı arıtma tesisini gezdi. ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ve Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Nuri Kali, burada kurumun çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Daire Başkanı Kali, meclis üyelerine sunduğu brifingde, kentteki su kaynaklarının potansiyeli, Palandöken Barajı, İsale hattı, Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi, ozonlama ünitesi, Filtre havuzları, Klorlama ünitesi, Atıksu Arıtma Tesisi ve Laboratuvar hizmetlerini anlattı. Kali, Erzurum'da yaşayan kent halkının Avrupa ve dünyanın en temiz suyunu içtiğini bildirdi. Atıksu Arıtma Tesisi'nin önemine de dikkati çeken Kali, "Gelişen sanayi ve artan ihtiyaçlar sebebiyle her gün daha da kirlenen kaynakların korunması için Atıksu Arıtma Tesisi'nin devreye girmesiyle birlikte hem Karasu kirlenmekten kurtulacak hem de atık çamurdan biogaz üretilecek" dedi. Polat ve beraberindekiler daha sonra Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki asfalt plentini gezdi.

"Yatırımlarımız her kesimden takdir görüyor"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede, kurumun çalışmalarının her kesimden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Polat, "Daha önce meclis üyelerimize Büyükşehir'in yatırımlarını gezdirmiştik. Bu kez de Erzurum İçmesuyu Arıtma Tesisi ve asfalt plentini inceledik. Yatırımlarımız her kesimden takdir görüyor. Şu bir gerçek ki Başkanımız Mehmet Sekmen'in çalışmaları sadece halktan değil aynı zamanda sivil kitle örgütleri, kamu kurumları ve siyasetçilerden de büyük ilgi görüyor. 7'den 70'e herkes Başkanımız Mehmet Sekmen'e dua ediyor. Onun hizmetlerini takdir ediyor" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.