Büyükşehir'in mehteri, idmansız lig maçına çıkan takım gibiydi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin mehter takımı kuracağını duyunca çok sevinmiştim. Erzurum'da eksikliğini hissettiğim, olması gerektiğine inandığım bir hizmetti. Bu hizmetin, geçmişte Yakutiye Belediyesi'nin o mehter takımını solumuş şehir insanım kadar, İstanbul Harbiye'de ki Askeri Müze'nin bahçesinde o meşhur askeri mehter takımını defalarca izleyen biri olarak bana da iyi geleceğini düşünmüştüm.

***

Cümleleri bağlayış biçiminden bugün bir olumsuzluk havasına büründüğümü düşünebilirsiniz. Hayır! Mehter takımının kurulmasına halen daha seviniyorum. Ama ne yalan söyleyeyim, bugün gösteri amaçlı ilk defa izlediğim Büyükşehir Belediyesi'nin mehter takımı beni bayağı bir şaşırttı. Aslında esas şaşırtan mehteran değil, o takımı sahaya sürenler şaşırttı beni!

***

Bir futbol takımı düşünün ki, hiç idman yapmamış, tek bir hazılık maçı bile oynamadığı halde lig maçına çıkartılıyor. Daha oyuncular isimlerini bile doğru dürüst öğrenmemişken nasıl çıktıkları ilk lig maçında kötü bir skor ile karşılaşıyor ise bugünkü mehter takımı da o hesap! Yahu daha Lalapaşa Camii önünde izlediğim mehteran dün bir, bugün iki! Niye onca insanın önüne çıkartır o insanları riske atarsın? Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı M.Emin Öz'ü biraz tanıyorsam buna izin vermezdi diye düşünüyorum. Hele artık Erzurum'da mehter denince akla gelen o mehteranın başı Yılmaz Değirmenci'nin bu duruma razı olduğuna asla inanmam! ÖYleyse daha birinci dakikada gol beklemek, istemek nereden çıktı? Bu alalacele kararı alan kim, doğrusu merak etmeye başladım.

***

Söylediklerimden sakın bu projeyi sabote ettiğim anlamı çıkmasın. En iyisini yapana kadar yanında olacaklarımı da bilmelerini isterim. Hele o takım elemanlarının şevkini filan kırmak, aklımın ucundan dahi geçmez. Ama aralarında Fetih, Genç Osman, Tuna Nehri ve Ceddin Deden gibi popüler mehter marşlarını da çalıp söyleyen mehter takımı, kusura bakmasınlar ama acemiler mangası gibiydi. Bir defa marşların bile yeterince ezberlenmediğini gördüm ki aslında bu da yeni bir takım için doğal bir şey! Bir ay bile olmayan kısa zamanda ancak kurulabilen mehter takımı hem çalarken hem de söylerken bir defa duygulandırmadı bile beni. Oysa en küçük bir marşın kıtasında dahi nereden sesi gelirse gelsin ilk duyduğumda katıla katıla ağlayan biri olarak ben, geçmişte bayağı da oturan o Yakutiye Belediyesi'nin mehter takımını aradım durdum hep! Ve içimden, ''Ah Ali Korkut, ah!'' dedim yine!

***

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.