Spor Haber Girişi : 27 Temmuz 2015 23:15

Büyükşehir'in Uluslararası tenis turnuvası başladı

Büyükşehir'in Uluslararası tenis turnuvası başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Kardelen Tenis Turnuvası, görkemli bir açılışla start aldı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Kardelen Tenis Turnuvası, görkemli bir açılışla start aldı.

10 bin dolar ödüllü turnuva; Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yaptığı açılış vuruşuyla başladı. Toplam 52 ülkeden 250 sporcunun katıldığı turnuva renkli görüntülere sahne oldu. Olimpiyat Park Tenis Kortları'nda yapılan açılış törenine Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı ve aynı zamanda Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, İlçe Kaymakamları, daire başkanları, il müdürleri ve çok sayıda sporsever katıldı. Vali Dr. Altıparmak, turnuvada yaptığı konuşmada, Erzurum'un spor açısından şanslı bir il olduğunu söyledi. Altıparmak, "Erzurum gerçekten şanslı bir il. Bazen insanlar şanssız gibi görebilir ama Allah'ın ne şanslar verdiğini kimse bilemez. Zaman içerisinde çok farklı şanslar yakalayabilir. Erzurum Ortaçağ'da İpek Yolu'nun üzerinde tam bir lojistik merkezdi, 52 camisi ve 32 medresesiyle eğitim merkeziydi, ticaretin merkeziydi. Zaman içerisinde hassas bir noktadaydı. Batı'da Çanakkale ne ise Doğu'da da Erzurum ülke topraklarına göz dikenlere karşı bir kaleydi" dedi.

VALİ ALTIPARMAK VE TAHKİM KURULU BAŞKANI AKÇİL'DEN SEKMEN'E ÖVGÜ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, konuşmasında Başkan Sekmen'e kente yaptığı sportif yatırımlardan ötürü teşekkür etti. Altıparmak, şöyle devam etti: "Son bir yıldır kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızın gelişiyle beraber bütün bu uluslararası turnuvaların düzenlenmesindeki Büyükşehir Belediyesi'nin çok ciddi destekleri var. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyete geçirdiği Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile beraber Erzurum'da spora yeni tesisler kazandırıldı. Başkanımızla birlikte Erzurum yazın da sporla anılan, spor merkezi olarak tanınan bir il haline geldi. Ben bu tanınmanın bu artışın hızla devam edeceğini düşünüyorum. Belediyenin imkânlarını bu konuda seferber ederek bu spor kampı ve merkezi olma ivmesinin daha da artacağını düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Teniste maalesef bir zengin sporu algısı vardı. Ama tenis için bir kort, bir tane raket, bir ayakkabı, bir de tenis topu işinizi görüyor yeter ki tesis olsun. Tenisin en güzel yanı emekli olduktan sonra 80 yaşına kadar da devam ettirebilirsiniz. Yani ölünceye kadar yapılabilen ender sporlardan bir tanesidir. Erzurum insanı tenis sporuyla tanışırsa daha sağlıklı yaşama imkanına kavuşmuş olacaktır." Tahkim Kurulu Başkanı Yılmaz Akçil de, Erzurum'da düzenlenen turnuva açılış töreninin Spor Tahkim Kurulu Başkanı olarak katıldığı ilk tören olduğunu ifade etti. Akçil, Erzurum'da 15 yıl yargı mensubu olarak görev yaptığını hatırlatarak, şehre yapılan her türlü yatırımın destekçisi olduklarını vurguladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Erzurum'un spor alanında ciddi bir yükseliş gösterdiğine dikkati çeken Akçil, "Spor alanında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in yaptığı yatırımlar ve katkılarını takdir ediyorum. Kendisine teşekkür ediyorum, bu faaliyetleri artırarak devam ettireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

ERZURUM, SPORDA MARKA BİR ŞEHİR OLDU


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, şehrin sporda marka bir kent olduğunu kaydetti. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Spor, kurallar çerçevesinde yapılan ve kimi zaman yarışma içeren aktivitelerin bütünüdür. Bilim olarak köklü bir tarihi olan sporun, insanlar arasında birlik ve bütünlüğü sağlama, sosyalleşme ve sağlığa olan katkıları nedeniyle insan hayatında önemli bir yeri vardır. Fiziksel faydalarının yanı sıra, ruhsal duruma olumlu etkisi de göz ardı edilemez. Güç, düzen ve istikrar gerektirmesi ile kişiye düzgün bir hayat biçimi kazandırır." Turnuvaya 52 ülkeden 232 sporcunun müracaat ettiğini belirten Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlki gerçekleşecek olan turnuva finallerinde, Doğu ve Güneydoğu'da bulunan bütün iller 200 kişilik sporcu kafilesiyle Doğu Ligi Şampiyonası'nı gerçekleştirmek için Erzurum'da bulunmaktadırlar. Bununla beraber sporda yapılan bir takım yenilikler sadece bir dalda olmayıp, yaklaşık 10'u aşkın branş'ta 3 bin'den fazla öğrencimize yaz spor okullarında eğitim imkânı sunduk. Hemen akabinde, 6 - 9 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Karate Turnuvası düzenlenecek. Bu turnuvaya 40 ülkeden toplam 2 bin 500 sporcu katılacak. Spora ve sporcuya verdiğimiz değer her geçen gün hızla artmaktadır. Bu nedenle her dalda değişen ve dönüşen Erzurum'da, spor vazgeçilmezlerimiz arasında olmaya devam edecektir." Başkan Sekmen, Erzurum'un kamp merkezi olduğunu anımsatarak, "Palandöken'in eşsiz güzelliklerine 'Yüksek İrtifa Kamp Merkezi' yaptırdık. Amaç hem sporcuya daha iyi bir kamp alanı sunmak hem de bu sebeple Erzurum'un her alanda kalkınmasını sağlamak. Geçtiğimiz yılda birçok ligden Erzurum'a kamp için yıldız takımlar geldi. Her yıl kamp yapan futbol kulüplerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Erzurum hem makûs talihini yenecek hem de sporda marka bir şehir olacak."

"TENİS ÖNEMLİ BİR SPOR BRANŞIDIR"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da, Erzurum'da düzenlenen organizasyondan ötürü çok heyecanlı olduğunu bildirdi. Durmuş, şöyle dedi: "Erzurum'da 'Kardelen Tenis Cup' diye uluslararası bir turnuvanın startını veriyoruz. Erzurum'da çok güzel faaliyetler oluyor. Spor adına da yapılan faaliyetleri gözlemleyip izleyebiliyoruz. Tenisi zengin sporu algısından kurtarabilmenin yolu belediyelerimizin, yerel idarelerimizin bize destek vermesi ile olabileceğini sürekli ifade ediyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın spora bu kadar yatkın olabildiğini bu gün bir kere daha sizlerin huzurunda teşekkür ederek söylemek istiyorum. Çünkü 3-4 ay gibi bir süre içerisinde uluslararası standartlara sahip 6 tane muhteşem kort yaptırdılar. Başkanımız bütün branşlarda çok güzel faaliyetler yapıyor. Tenis adına bu ilk uluslararası organizasyon? Bende buradan şunun taahhüdünü vermek istiyorum; önümüzdeki günlerden başlamak üzere uluslararası turnuvanın devamında Sayın Belediye Başkanımız ve Valimizle beraber okullarımızda çocuklarımıza yönelik yetenek taramasıyla Erzurum'da şampiyon çocuklarımızı yetiştirmek istiyoruz." Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Erzurum'da bir ilkin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "Uluslararası Tenis Turnuvası Erzurum için büyük bir şanstır" dedi.

Uluslararası Kardelen Tenis Turnuvası, açılış programından sonra çiftler ve tekler olmak üzere başladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.