Bölge Haber Girişi : 23 Aralık 2009 00:06

Büyükşehirden hava kirliliği denetimi!..

Büyükşehirden hava kirliliği denetimi!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğine karşı başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimine girilmesiyle birlikte hava kirliliği tedbirlerini de artırdı. Çevre Kontrol Daire Başkanlığı’nda görevli personellerden oluşturulan denetim ekibi, Erzurum’daki konutlarda kapsamlı bir kontrol çalışması gerçekleştirdi.

 

20 ile 27 Aralık tarihleri arasında bulunan “Hava Kirliliğiyle Mücadele Haftası” kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan ekipler, kalorisi düşük olan yakıtlardan, baca filtrelerine varıncaya kadar, havayı kirleten her türlü unsuru markaj altına aldılar. Baca filtreleri, yakıt depoları ve kalorifer kazanlarını tek tek inceleyen denetimciler, kusurlu gördükleri konutların yöneticilerine uyarıda bulunarak, eksikliklerin bir an önce giderilmesini istediler.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, hava kirliliği sorunuyla karşı karşıya kalmamak için her türlü tedbiri aldıklarını bildirdi. Bu anlamda geçmiş yıllarda yürütülen çalışmaları gözden geçirdiklerini ve bazı güncellemeler yaparak yeni sezon için bir yol haritası oluşturduklarını kaydeden Başkan Küçükler, işe ilk olarak, gezici bir denetim ekibi oluşturmakla başladıklarını kaydetti. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile koordineli biçimde yürütülen hava kirliliğiyle mücadele çalışmalarını, ‘Hava Kirliliğiyle Mücadele Haftası’ dolayısıyla sıklaştırdıklarını anlatan Küçükler, “Denetim ekiplerimiz, kalorisi düşük olan yakıtlardan, baca filtrelerine varıncaya kadar, havayı kirleten her türlü unsuru denetim altında tutuyorlar. Bu mücadele planı çerçevesinde havayı kirletenlere gerekli ikazlar yapıldı, uyarılarda bulunuldu. Bundan sonraki süreçte kusurlu bulunan hallere karşı en küçük bir müsamaha dahi gösterilmeyecek.” diye konuştu. 

 

Hava kirliliğiyle mücadele konusunda yetkili kurum ve kuruluşlar kadar, vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü vurgulayan Başkan Küçükler, bu hususta Çevre Kontrol ve İtfaiye daire başkanlıklarından her türlü teknik yardım ve desteğin alınabileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Çevre Kontrol Daire Başkanlığı’nda görevli personellerce oluşturulan teknik denetim ekibinin, konutlarda gerçekleştirdiği denetlemelerden hayli memnun kaldıklarını söyleyen vatandaşlar ise, özellikle yakıtlardan kaynaklanan kirliliğin, Erzurum’da en önemli sorunların başında geldiğini kaydettiler. Büyükşehir Belediyesi’nin, hava kirliliğine karşı yürüttüğü bu çalışmaların sıklaştırılarak devam ettirilmesi çağrısında bulunan vatandaşlar, denetim ekibinde görev alan personellere de, başarı dileklerinde bulundular.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.