Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Büyükşehir`den Van`a yardım seferberliği

Büyükşehir`den Van`a yardım seferberliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da meydana gelen depremin ardından başlattığı yardım seferberliği sürüyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da meydana gelen depremin ardından başlattığı yardım seferberliği sürüyor. Depremin meydana geldiği Pazar gününden bu yana Van’a çok sayıda araç ve işgücü takviyesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan toplanan yardımları da, bölgeye göndermeye devam ediyor.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Van’a yardım için vakit kaybedilmeden harekete geçildiğini hatırlatarak, “Araçlarımız, Erzurum’la deprem bölgesi arasında adeta mekik dokuyor” dedi.

Depremin meydana geldiği Pazar gününden bu yana bölgeye 50 koli giyim eşyası, 500 battaniye, 20 katalitik soba, 20 bin ekmek ve 30 ton su gönderildiğini açıklayan Başkan Küçükler, Erzurum halkının Van’a ulaştırmak istediği yardım malzemelerinin de, önemli bir yekûn teşkil ettiğini söyledi. Başkan Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesine yardım için başlattığımız kampanya, halkımızdan çok büyük bir ilgi görüyor. Van’a yardım malzemesi göndermek isteyen vatandaşlarımızın bizzat adreslerine giderek teslim aldığımız giyim, ev eşyası, mutfak araç ve gereçlerini önce depolarımızda tasnif ediyor, ardından kolilerle deprem bölgesine yönlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

KÜÇÜKLER: TÜM İMKANLARIMIZI DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER ETTİK…

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, deprem bölgesine uzatılan yardım elinin, sadece gıda ve lojistik malzemeyle sınırla kalmadığına dikkati çekerek, “Şu anda deprem kriz merkezinde 2 kamyon ve 1 minibüsümüz faaliyet gösteriyor. Bölgedeki depremzedelerin kullanımına sunulacak olan prefabrik evlerin taşınması işlemi için de, 5 kamyon görevlendirmiştik. Bunun yanı sıra, deprem bölgesindeki enkaz kaldırma ve temizlik hizmetleri için 20 personel, buna ek olarak da, kamyon, loder ve minibüs görevlendirdik. Halen havaalanı kriz merkezinde 5 personelimiz deprem bölgesine hizmet veriyor. Yine kriz merkezimizde 2 adet vinç görev yapıyor ve ihtiyaç duyulan noktalara anında sevk ediliyor” şeklinde konuştu.

KİMİ 2 ÇİFT ÇORAP GÖNDERMEK İSTİYOR, KİMİ DE KOLİLERCE KIYAFET…

Öte yandan Van’daki depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasına daha yoğun bir katılım sergilenmesi için Erzurum halkına çağrıda bulunan Başkan Küçükler, zor günlerin aşılabilmesi ve afetin yaralarının bir an evvel sarılabilmesi noktasında birlik, beraberlik ve dayanışmanın şart olduğunu kaydetti.
Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların, yardım malzemelerinin türü ve miktarıyla ilgili olarak kesinlikle tereddüde düşmemelerini isteyen Başkan Küçükler, “Deprem bölgesine gönderilmek istenen yardımlar için hizmet veren 153 numaralı Alo Zabıta hattımıza öyle bilgiler ulaşıyor ki, insan gerçekten duygulanıyor. Depremzedelere destek olabilmek için imkanları ölçüsünde 2 çift çorap göndermek isteyenler de oluyor, kolilerle kıyafet teslim edenler de oluyor. Biz burada yardım malzemelerinin türü ve miktarından ziyade, dayanışmaya önem veriyoruz. Bu bakımdan kampanyamız kapsamında zabıta ekiplerimizi seferber etmiş durumdayız. Depremin acısını geçmişte defalarca yaşamış bir şehir olarak, Van’daki depremzedeler için gerekli desteği vermeli, onları yalnız bırakmamalıyız” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.