Spor Haber Girişi : 05 Mayıs 2015 12:00

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı'na ve GSB Müfettişi'ne suç duyurusu!

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı'na ve GSB Müfettişi'ne suç duyurusu!
Spor federasyonlarına iş yapan firmalar, yaptıkları işin karşılığını almaya kalktıklarında karşılarına 'devlet' çıkıyor.
Erzurumajans-Türkiye'de federasyonlar tarihinde ilk defa "evrakları geciktiriyor" sebebiyle bir müfettiş hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Parasını icra yoluyla almaya çalışan firmaya yasa hatırlatılarak, federasyonlara tahsis edilen kaynaklar ve alınan mallar 'Devlet malı hükmündedir ve haczedilemez' denildi. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun 2012-2013 sezonu Süper Lig, 1. Lig, Gençler ligi ve Kadınlar ligi organizasyon ihalesini alan Başak Grup Turizm Taşımacılık İnşaat San. Tic. Ltd şirketi, yaptığı hizmetlerin karşılığını almak için icra takibi başlattı. Federasyondan alacağı olan firmanın karşısına, "Federasyon malları devlet malı hükmündedir, haczedilemez" içerikli 29.03. 2011 tarih ve 6215 sayılı yasanın 10. maddesi çıktı.

Firma yetkilileri bu gelişme üzerine, mevcut başkan Bülent Akay ve Spor Genel Müdürlüğü teftiş kurulu müfettişi Salman Malkoç hakkında 2015 / 64405 sayılı dosya ile Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Eski başkan Osman Duman dönemindeki borcu kabul etmeyen yeni başkan Bülent Akay, dönemin borçlarını teftiş kuruluna 8 ay önce gönderdiği belirtildi. Yaklaşık olarak 8 aydır müfettiş Salman Malkoç'un baktığı dosya sonuçlandırılmadı. Firma yetkilileri önce federasyona noterden alacaklarının ödenmesi ile ilgili ihtar çekti. Sonuç alamayan ve Başkan Bülent Akay'ın "ödemem" dediği iddiası üzerine firma yetkilileri alacakları için, federasyonun gelirlerine icra takibi başlattı. Ancak karşılarına 'devlet malı haczedilemez' kanunu çıktı. Bu gelişmeler üzerine Başak Grup yetkilileri, alacaklarının engellendiği gerekçesiyle, federasyon başkanı Bülent Akay ve evrakları geciktirdiği gerekçesiyle müfettiş Salman Malkoç hakkında suç duyurusunda bulundular.

FİRMA YETKİLİLERİ ŞAŞKIN


Başak Grup yetkilisi yaptığı açıklamada, "Biz sözleşme şartlarımızı tam olarak yerine getirdik. Ancak, federasyon bir seçim süreci yaşadı ve yerine seçilen başkan ise bizim alacaklarımızı ödemiyor. 'Devamlılık esastır' ilkesine aykırı hareket eden Başkan Bülent Akay, evrakları müfettişe gönderdiğini ve bir şey yapamayacağını, yani paramızı ödemeyeceğini söylüyor. 8 aydır dosya, müfettiş Salman Malkoç tarafından sonuçlandırılmıyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. 'Faizlerden vazgeçin' dediler, vazgeçtik, yine ödemediler. Haciz koyduk ama karşımıza 'devlet' çıktı. Artık yapabileceğimiz hiçbir şey kalmadı. Zararımızı bu isimlerden almak için harekete geçtik ve 7 gün süre verdik. Yine ödemediler. Biz de haklarında suç duyurusunda bulunarak savcılıktan, kamu davası açılmasını istedik. Bizim suçumuz nedir anlamadım. Federasyonlara iş yaptık ve karşılığında 'ben ödemem' diyen bir başkan var. Paramızı kimden alacağımızı bilmiyoruz' diye konuştu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.