Medya Haber Girişi : 30 Eylül 2014 14:24

Çat'ın CHP'li Başkanı Kılıç projelerini anlattı

Çat'ın CHP'li Başkanı Kılıç projelerini anlattı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç Radyo Ritm'e her sabah yayınlanan Erzurum Ajans Proğramına konuk oldu.
Erzurumajans-Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç Radyo Ritm'e her sabah yayınlanan Erzurum Ajans Proğramına konuk oldu.

Yayın Yönetmenimiz Orhan Bozkurt ile Radyo Ritm Koordinatörü Mesut Gülrenk'in sorularını yanıtlayan Başkan Kılıç, çalışmalarını ve gelecek döneme yönelik projelerini anlattı.

Erzurum'da uzuzn yıllar sonra CHP'den seçilen ilk Belediye Başkanı olan Arif Hikmet Kılıç, "İlçedeki tezek kuleleri, ot yığınları ve harabe yapıları kaldırıyoruz. Çok iddialıyım. Çat'ı, Türkiye'nin örnek ilçesi yapacağım" dedi.

Arif Hikmet Kılıç, Türkiye'nin dört bir tarafında yaşayan Çat doğumlu işadamları ile yerel seçimlerden 6 ay önce bir araya geldiklerini ve İlçeyi kalkındıracak, çehresini değiştirecek iyi bir belediye başkanı bulmak için değerlendirmeler yaparken "Bu görevi en iyi sen yaparsın" kararı sonrası sorumluluk aldığını söyledi.

Başkan Kılıç, göreve başlar başlamaz köylerden ilçeye gelen kadınlar için tuvalet, bebek emzirme odası da bulunan bir misafirhaneyi hemen hizmete geçirdiklerini anlattı.

Başkan Arif Hikmet Kılıç, şunları söyledi:

"Başkan aramak için geldiğim Çat'ta kendimi başkan koltuğunda buldum. 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' diyerek İstanbul'daki işlerin başına kardeşlerimi getirdim. Eşim ve çocuklarımdan 5 yıl izin aldım. Tek hedefim, 5 yılda doğduğum toprakları metropol bir ilçe haline getirmek. Bunun için gece-gündüz demeden çalışacağım. Çok işimiz var. İlk olarak harabe binaları yıkmakla başladık. Tezek yığınlarının olduğu arazide temel atıp, pasaj ve alışveriş merkezi yapacağız. Çat İlçesi'nde çalışıp ancak Erzurum'da yaşayan memurlariçin TOKİ'ye 100 konut yaptıracağız. Kireç, kömür, alçı ve krom gibi madenlerimizi gün yüzüne çıkaracağız. Buralarda 200'e yakın işsiz gencimiz çalışacak. Doğal mantarı ve çaşırı ile ünlü olan Çat'ta festivaller düzenlemeye başladık. Hayvancılığın gelişmesini sağlamak için et entegre tesisi kuracağız. Kısacası Çat'ı Türkiye'nin en örnek ilçelerinden birisi haline getireceğim çevireceğim."

Başkan KIlıç, aynı zamanda Çat'lı olan Ak Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğluna'da ilçeye yaptığı hizmetler ve belediy projelerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.