İlçeler Haber Girişi : 28 Eylül 2014 12:24

Çat'ta müftülük sitesi ve yatılı kız kur'an kursu temeli atıldı

Çat'ta müftülük sitesi ve yatılı kız kur'an kursu temeli atıldı
Erzurum'un Çat İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Müftülük Sitesi ve Yatılı Kız Kur'an Kursu Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Erzurum'un Çat İlçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Müftülük Sitesi ve Yatılı Kız Kur'an Kursu Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Çat İlçe Müftülüğü'nce düzenlenen törene Kaymakam Doğan Dinç, Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, İl Müftü Vekili Muharrem İmamoğlu, kurum amirleri, vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, temeli atılan Müftülük Sitesi ve Yatılı Kız Kur'an Kur'an Kursunun Çat İlçesinde önemli bir ihtiyacı gidereceğini ifade etti. Müftü Kılıç, inşaatın teknik bilgileri hakkında bilgi vererek 430 metrekare arsa üzerine 212 metrekare kullanım alanına sahip olan inşaatın tamamlandığında Çok Amaçlı Konferans Salonu, İlçe Müftülük Hizmet Birimleri ve Yatılı Kız Kur'an Kursu ile din hizmetleri ve din eğitimi noktasında Çat ilçesine büyük bir ivme kazandıracağını belirtti. Yapılacak Yatılı Kız Kur'an Kursunda aynı zamanda Hafızlık Programının da uygulanacağını dile getiren Müftü Kılıç, bununla birlikte söz konusu kursta geniş yelpazede kapsamlı bir din eğitiminin verileceğini kaydetti.

Kaymakam Doğan Dinç ise Çat İlçesinde yapılan bu yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu hizmetin ilçemize kazandırılmasında arsa bağışında bulunan hayırsever vatandaşlarımız başta olmak üzere inşaatın resmi iş ve işlemlerinde gerekli kolaylığı sağlayan ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Müftülük Sitesi ve Yatılı Kur'an Kursumuzun İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor; emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

İl Müftü Vekili Muharrem İmamoğlu ise Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde İl ve İlçe Müftülüklerinin Türkiye'nin her yerinde Kur'an öğretimini ve hafızlık müessesesini sağlayacak kursların açılması için özel çaba sarf ettiğini vurguladı. İl Müftü Vekili İmamoğlu, Allah kelamı ve hidayet rehberi olan kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in okunması, anlaşılması ve hükümleriyle amel edilmesi noktasında bizlere büyüklerimizden tevarüs eden Kur'an hizmetini sürdürmemiz gerektiğini belirterek "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir nebevî düstûruyla hareket eden şanlı ecdadımız, Kur'an hizmetini vatanın her köşesine büyük fedakârlıklarla taşımış ve nice Kur'an muallimleri ve hafızlar yetişmesine ön ayak olmuşlardır. Bu bağlamda ülkemizin ilim ve irfan şehri Erzurum'un bu güzel ilçesinde Kur'an hizmetini sağlayacak Yatılı Kız Kur'an Kursumuzun ve Müftülük Sitesinin ilçemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; emeği geçen ilgili kurum temsilcilerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Müftülük Sitesi ve Yatılı Kız Kur'an Kursu temel atma töreni, konuşmaların ardından yapılan dua ve inşaat alanına Protokol üyeleri tarafından dökülen ilk harç ile son buldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.