Erzurum Haber Girişi : 27 Mayıs 2016 13:58

Cezaevindeki oğluna götürdüğü pantolondan esrar çıktı

Cezaevindeki oğluna götürdüğü pantolondan esrar çıktı
Erzurum'da cezaevindeki oğluna götürdüğü kot pantolonun cebinden 6 gram esrar çıkınca anne N.K.'nın 15 yıla kadar, oğlu A.A.'nın ise 3 yıl 9 aya kadar hapsi istendi.
Erzurumajans-Erzurum'da cezaevindeki oğluna götürdüğü kot pantolonun cebinden 6 gram esrar çıkınca anne N.K.'nın 15 yıla kadar, oğlu A.A.'nın ise 3 yıl 9 aya kadar hapsi istendi. Pantolonun cebindeki esrardan haberi olmadığını söyleyen anne N.K., "Annesi olarak krizden öleceğini bilsem yine de uyuşturucu vermem" dedi.

Olay, geçen 3 Aralık günü E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi. 54 yaşındaki N.K. yanında gelini ve torunları ile 30 Kasım 2015 günü kız kaçırmak suçundan cezaevine giren 23 yaşındaki oğlu A.A.'yı ziyaret için cezaevine gitti. Oğluna kıyafet götüren anne N.K.'nın yanında getirdikleri X-ray cihazından geçirildikten sonra infaz koruma memurları tarafından arandı. Anne N.K., oğlu ile görüştükten sonra çıkışta infaz memurları tarafından çağrıldı. Oğlu A.A.'ya getirdiği kıyafetler arasındaki kot pantolonun çakmak cebinde poşet içerisindeki peçete içerisinden esrar çıkınca anne N.K. gözaltına alındı. Anne N.K., aynı gün tutuklanarak oğlunun kaldığı cezaevine kondu. 8 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen anne N.K. ile oğlu A.A. hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Anne N.K.'nın 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlamaya teşebbüs' suçundan 2.5 yıldan 7.5 yıla, 'infaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokmak' suçundan da 3 yıldan 7.5 yıla kadar hapsi istendi. A.A.'nın ise 'infaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokmaya teşebbüs' 6 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. 

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ilk duruşmada anne N.K. oğlu A.A. ve avukatları hazır bulundu. 

'UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI DUYMUŞTUM'

Suçlamaları kabul etmeyen N.K., oğlunun cezaevine girdikten sonra kızı ile kıyafetlerini gönderdiğini ancak kabul etmedikleri için bir sonraki görüş gününde kendisinin götürdüğünü aktardı. Hazırlanan kıyafetleri poşetinden çıkarmadan olayın olduğu gün cezaevine götürdüğünü anlatan N.K., "Oğlumla görüş sırasında eşyaları gelmeyince merak ettim. Niye gelmedi bunlar deyince oğlum da 'merak etme anne gelir' dedi. Çıktığımda görevlilerden birisi oturmamı söyledi. Beklerken muhtemelen kız kaçırma olayını soracaklar diye düşündüm. Ancak orada görevli peçete içerisinde küçük bir maddeyi gösterdi. Bilgimin olmadığını söyledim. Oğlumu 4 yaşından beri yetim büyüttüm. Uyuşturucu kullandığını duymuştum, bunun üzerine krize girince Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmüş serum taktırmış ve eve gelince de bir güzel dövmüştüm. Annesi olarak krizden öleceğini bilsem yine de uyuşturucu vermem" dedi.

'UNUTMUŞ OLABİLİRİM'

A.A. ise annesinin olaydan haberdar olmadığını, bir dönem uyuşturucu kullandığı için pantolonun cebinde unutmuş olabileceğini belirtti. A.A. cezaevine girdikten sonra annesi ile telefonla dahi görüşmediğini belirterek uyuşturucu getirmesi konusunda nasıl bilgi verebileceğini söyledi. N.K.'nın avukatı Timurhan Gür de pantolon cebinden çıkan peçete içerisindeki uyuşturucunun poşete sarılı olduğu için yıkanması halinde bile zarar göremeyeceğini savundu. Mahkeme, cezaevindeki varsa telefon görüşme kayıtlarının alınmasını isteyerek duruşmayı erteledi.

Hümeyra Pardeli/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.