Spor Haber Girişi : 28 Mayıs 2015 21:30

Cheetos Türkiye'nin en hızlısı heyecanı Erzurum'daydı

Cheetos Türkiye'nin en hızlısı heyecanı Erzurum'daydı
Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen en geniş kapsamlı spor etkinliği "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı" yarışmasının bölge finalleri heyecanı Erzurum Kazımkarabekir Atletizm Pisti'nde gerçekleşti.
Erzurumajans-Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen en geniş kapsamlı spor etkinliği "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı" yarışmasının bölge finalleri heyecanı Erzurum Kazımkarabekir Atletizm Pisti'nde gerçekleşti.

Erzurum ve çevre illerdeki ilköğretim çağındaki 150 çocuğun katılımıyla gerçekleşen yarışmada, dereceye giren minikler 11 Haziran'da İstanbul'da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazandılar.

İlköğretim çağındaki çocukların sporla tanışmasını ve ülkemizi uluslararası düzeyde temsil edecek sporcuların yetişmesini amaçlayan Türkiye'nin en kapsamlı spor organizasyonu "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı" Erzurum Finali'nde yarışan çocuklar yarışmadan önce ünlü Triatlon Milli Sporcusu Bahar Saygılı'nın ısınma hareketleriyle yarışamaya hazırlandılar.

Erzurum Kazımkarabekir Atletizm Pist'inde büyük bir heyecana sahne olan yarışlar sonucunda kızlarda; Aydanur Akdağ (2005 doğumlu), Şilan Çiftçi (2004), Selda Eşsiz (2003), Nihal Özmen (2002), Eber Bayrı (2001 doğumlu), erkeklerde ise; Cihan Eribol (2005), Yusuf Sadi Bayraklar (2004), Celal Kökten (2003), Mehmet Çelik (2002), Sezer Akakuş ( 2001 doğumlu) dereceye girerek İstanbul'daki büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı Erzurum Bölge Finali'ne gelen Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de kazanan çocuklara madalyalarını verdi.

Türkiye çapında düzenlenen bölge finallerinde elemeleri geçen bin 200 sporcunun katılımıyla 11 Haziran'da İstanbul'da gerçekleşecek Büyük Türkiye Finali'nde ise kendi yaş kategorilerinde birinci gelecek çocuklar 'Türkiye'nin En Hızlısı' unvanını kazanarak spor hayatlarına önemli etkileri olacak ödüllerden yararlanma fırsatına kavuşacaklar.

Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı Büyük Finali'nde ilk üçe giren sporculara, yarışmaya katıldıkları yıldan sonraki eğitim öğretim süresi dahilinde spor yaşantılarına devam etmeleri şartıyla aylık burs verilecek. Ayrıca kendi yaş kategorilerinde Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı Finali sonucunda birinci olacak sporcular da İsveç'teki Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nı seyretmeye hak kazanacaklar. Bölge Finalleri ve Türkiye Finali'nde dereceye giren sporculara ise çeşitli hediyeler verilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.