Siyaset Haber Girişi : 04 Mayıs 2015 15:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan'da halka seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan'da halka seslendi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ardahan'da düzenlediği mitingde yaptığı konuştu.
Erzurumajans-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ardahan'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 4 yıl yetki istediğini belirterek, "4 yılda güzel Türkiye göreceksiniz. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 500 lira ise 220 lira devlet verecek eğer hiçbir geliri yoksa 720 lira devlet verecek" dedi.

7 Haziran 2015'te yapılacak olan milletvekili genel seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting için Ardahan'a geldi.
Kılıçdaroğlu, partililerin yoğun ilgi gösterdiği miting öncesi seçim otobüsüyle şehir turu atarak vatandaşları selamladı.

Kılıçdaroğlu mitingde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Sizin için çalışacağım bu ülkeyi kavgadan uzak tutacağım. Bu ülkeye huzuru getireceğim. Bu ülkede hiç kimseyi ama hiç kimseyi inancından dolayı kimliğinden dolayı yaşam tarzından dolayı asla ötekileştirmeyeceğim. Bütün insanları kucaklayacağım. 13 yıldır iktidardalar Allah aşkına ne yaptılar ben size bir tablo koyayım. Ardahan'da işsizlik var mı? Onların çocukları işsiz değil ama. İşsizlik sorununu çözeceğiz. Her evde tencere kaynayacak. 13 yılın sonunda Türkiye'nin geldiği nokta bu işte ama biz işsizliği bitireceğiz."

"BU ÜLKEDE SADECE AKILLI VE DÜRÜST SİYASET EKSİK"

Hükümetin 13 yılda izlediği dış politika sonucu 2 milyon Suriyeli için Türkiye'de harcadıkları 55 milyon dolar para harcadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Ardahan'a ne yaptılar. Sözüm söz et ve süt kurumunu yeniden inşa edeceğiz ve bu kurum yeniden besicinin dostu olacak. Bizim bir Ardahan Milletvekilimiz var nerede besicinin bir sorunu varsa önce onun ismi geliyor aklımıza. Milletvekilimiz Ensar Öğüt, Türkiye'nin hangi ili olursa olsun ayrım yapmadan besicin sorunlarını dile getiriyor. Biz besicimiz önceden sadece kendi ülkesini değil bütün Ortadoğu beslerdi. Canlı hayvan ihraç ederdi ama ne oldu da bu ülkeye kurbanlık koyun, saman ve hayvan ithal etti. Neyimiz eksik ben size söyleyeyim. Sadece akıllı siyaset ve dürüst siyaset eksik bu ülkede. Size sözüm söz CHP iktidarında çıkartacağım kanun temiz siyaset kanunu olacak. Temiz insanlar siyaset yapsın. Siyaset ülkede yoksulluk olmasın diye yapılır. Onla niçin siyaset yapıyorlar ceplerini düşündükleri için. Benim için yandaş yok benim için vatandaş var" dedi.

"EMEKLİLERE RAMAZAN VE KURBAN BAYRAMINDA 1 MAAŞ İKRAMİYE VERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, "11 milyon emeklimiz var. 8 milyonunun aylık geliri 1 liranın altındadır. Emeklilere ramazan ve kurban bayramında 1 maaş ikramiye vereceğiz dedik. Hemen koro halinde bağırıyorlar kaynak yok diye. Senin kaçak sarayına, Suriyeliye kaynak varda emekliye yok mu? Bu ülkede kaynak var. Bu kaynağı vatandaş için kullanacağım. Emekliye birer maaş ikramiye vereceğim sözüm sözdür. Bizim emekliye vefa borcumuz var. Emekli yıllarca çalıştı ülkenin kalkınmasın fayda sağladı. Kimisi tarlada kimisi fabrikada çalıştı ama emekli maaşıyla geçinemiyor o yüzden tekrar çalışıyor. Sen misin çalışan yüzde 15 sosyal güvenlik desteği kesiyorlar. Onu da keseceğim ve artık emekliler aylığını tam alacak. Emekli 2 maaş ikramiye alınca ne yapacak. Gidip alışveriş yapacak kim kazanacak esnaf kazanacak bu işin zararı yoktur bu işten hortumcular zarar edecek. Kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim.

13 yılda 2 Trakya büyüklüğünde arazi ekilmiyor. Çiftçi zarar edeceğim diyor mazot elektrik pahalı vatandaş perişan ediliyor. Eğer bir ülke üretirse saygınlığı olur ve ayakta durur. Yeni bir sayfa ve düzgün bir sayfa açacağız. Refahı tabana yayacağız. Böylece yoksulluk kalmayacak. Ben Anadolu çocuğuyum. 7 kardeşiz. Benim kardeşlerimin ve çocuklarımın adını bilmezsiniz ama hepsi benim çocuklarımın kardeşlerimin gemileri yok. Siz nasıl yaşıyorsanız onlar da öyle yaşıyor. Siz nasıl gelecek için endişe duyuyorsanız onlarda aynı endişeyi duyuyor. Ben sizden biriyim sizin kardeşinizim. sizin derdinizi en iyi ben bilirim" dedi.

"SİYASET KÖŞEYİ DÖNME SANATI DEĞİLDİR"

Benim inancımda benim siyasal anlayışımda kul hakkı yemek yoktur diyen Kılıçdaroğlu, "Siyaset köşeyi dönme sanatı değildir. Siyaset halka hizmettir o yüzden gelin 7 haziranda güzel bir sayfa açalım. Güzel Türkiye için yeni sayfa açalım kavga olmasın her evde akşam tencere kaynasın. İşsizlik olmasın, yoksulluk olmasın. 17 milyon yoksul var. 13 yılda yoksulluğu yönettiler" diye konuştu.

BENİM SİYASET ANLAYIŞIMDA DA DİNİ İNANCIMDA DA TEMEL KURAL ŞUDUR, SAĞA ELİN VERDİĞİN SOL EL GÖREMEYECEK

4 yıl yetki istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "4 yılda güzel Türkiye göreceksiniz. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 500 lira ise 220 lira devlet verecek eğer hiçbir geliri yoksa 720 lira devlet verecek. Aile sigortası gelecek. Her aile de para kadınının hesabına yatacak. Kadın gidip alışveriş yapacak. Sosyal devletin güvencesi altında olacak. Çünkü benim siyaset anlayışımda da dini inancımda da temel kural şudur, sağa elin verdiğin sol el göremeyecek bu ülkede huzur ve barış olacak" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SİMİT ÇAY HESABI

Konuşması sırasında 'simit' hesabı yapan Kılıçdaroğlu, "5 kişilik aile günde sadece 1 çay ve 1 simit yesinler kişi başı 2 lira eder. Bir öğün 10 lira, 3 öğün 30 lira 1 ayda 900 lira eder. Asgari ücret 944 lira 900 lirayı düş 49 lira kalıyor. Şimdi sorun başbakana bu aile 49 lirayla elektrik parası mı? mutfak parası mı? çocuğun okul parasını mı versin nasıl yapacak. Ben bu yüzden 1500 lira yapacağım asgari ücreti" dedi.

"DEVLETİ DÜŞÜNMENİN ÖTESİNDE BİR ŞEY YAPMADIM, 27 YIL DEVLETE HİZMET ETTİM"

Hayatım boyunca hiç bir zaman devleti düşünmenin ötesinde bir şey yapmadım diyen Kılıçdaroğlu, "27 yıl devlete hizmet ettim. Kaynağı nereden bulacaksınız diye soruyorlar onlara açıkça söyledim. Ben eski hesap uzmanıyım. Maliyeyi, vergiyi bilirim, bütün hayatım bunlarla geçti. Bu işi en iyi 10 kişi biliyorsa ben de onların içindeyim, size hizmet edeceğim. Hiçbir yurttaşımı ayırmayacağım. Kimliği ne olursa inancı ne olursa benim başımın tacıdır. Benim görevim çocuğu işsizse iş bulacağım, onun tenceresi kaynasın. Aile sigortasını o yüzden getiriyorum" diye konuştu.

"4 YILDA YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Hiç kimse büyük kentlerin sokaklarının trafik lambalarının olduğu yerde dilencilik yapmayacak. 13 yılda yoksulluğu bitiremediler, ben 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim. Güzel bir Türkiye'yi yaşanacak bir Türkiye'yi 13 yıl ülkeyi yönettiler, kimse engel olamadı. 13 yıl boyunca kendini düşürdüler. Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz. Bundan sonra gelin beraber olup yeniden yola çıkalım. Sözüm söz bu ülkeye barışı getirtecek olan parti CHP'dir. Kardeşliği getiren, yoksulluğu bitirecek olan parti CHP'dir. Bu ülkede emeklilere bayramlarda 2 maaş ikramiye verecek olan parti CHP'dir. Bu ülkede taş örenliği bitirecek olan parti CHP'dir. Bizim projelerimiz besicinin kazandığı projelerdir. 7 Haziran seçimleri çok önemli mührümüzü altı okun altına basacağız. Yaşanacak bir Türkiye'ye çocuklarımız torunlarımız için yeniden merhaba diyeceğiz." Kılıçdaroğlu, daha sonra Damal ve Hanak ilçelerini ziyaret etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.