Siyaset Haber Girişi : 12 Aralık 2018 20:30

CHP ile İYİ Parti ittifakta anlaştı

CHP ile İYİ Parti ittifakta anlaştı
İYİ Parti lideri Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ittifak görüşmeleri kapsamında saat 20:00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.
Erzurumajans-İYİ Parti lideri Akşener ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ittifak görüşmeleri kapsamında saat 20:00'de CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki liderin yerel seçimlerde ittifak yapma konusunda anlaştığı belirtildi. Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Güzel şeyler olacak, kendimizi Türkiye'ye adadık. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum" dedi.



CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'nde yaptıkları toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "İşbirliği yapmak zor ama gündemimiz Türkiye" dedi. Akşener ise, "Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyoruz" dedi.

Anlaşma sağlanan Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve İstanbul’da CHP aday çıkaracak. Denizli, Balıkesir, Trabzon, Samsun ve Erzurum’da CHP aday göstermeyecek ve İYİ Parti’yi destekleyecek.



CHP ve İYİ Parti arasında süren yerel seçim ittifakı devam ediyor. Gün içerisinde heyetler arası süren görüşmeler, liderlerin bir araya gelmesiyle tamamlandı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından liderler kamera karşısına geçti. CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, “Değerli arkadaşlarımız yoğun bir çaba harcadılar. Bizim gündemimizde her zaman Türkiye ve demokrasi var. Özel, kişisel angajmanlara girmeden yolumuza devam ettik. Güzel bir görüşme oldu. Yerel seçimler Türkiye için çok önemli. İnşallah baharda güzel bir bahar yaşayacağız. ‘Güzel şeyler olacak’ demiştik, evet güzel şeyler olacak. Biz kendimizi Türkiye’ye adamış insanlarız. Çocuklarımız güzel bir geleceğe sahip olsun istiyoruz. Güzel şeyler olacak. işbirliği dolayısıyla ben genel başkana çok teşekkür ediyorum” dedi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “Güzel bir çalışma oldu. Hayırlı bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bozkurt 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum’da CHP İYİ partiyi destekleyecek iyi chp yi değil yani Mahmut uykusuz ülkücüdür ve MHP dem belediye başkanlığı yapmış bir isimdir. Sözüm ona Mehmet sekmenin bu şehre yaptıkları herkesçe malumdur. Ev fiyatları malumunuz su problemi malum işsizlik adam kayırma şaibeli paralar Karadayı mağdurları vs.vs. Yani bizim adaya oy vermemiz gerekir partiye değil işte parti bağnazlığı yaptığımız için bu şehir gelişmiyor bir yere gelemiyor. Bakın sekmen sevilmediği halde yine aday gösterildi bu Erzurum seçmenine hakarettir adamlar adaylarını değişme gereği bile duymadılar beğensenizde bu beğenmesenizde dermişcesine adamı aday gösterdiler. Buna Erzurum seçmeninin elbette bir cevabı olur inşallah sandıkta ....

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ülkücü geçinen iyi partililer bakın kimler kimlerleymiş

  • Dadaşım ben Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bekleyin alırsınız.HDPKK ile işbirliği yapan CHP+ İYİ parti birlikteliği tüü kalıbınıza.