Türkiye Haber Girişi : 25 Ağustos 2016 22:45

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'ya Erzurum'dan uğurlandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'ya Erzurum'dan uğurlandı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konvoyuna yapılan silahlı saldırının ardından Ankara'ya gitmek üzere geldiği Erzurum'da saldırıda şehit düşen askerin cenaze törenine katılacağını açıkladı.
Erzurumajans-Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giderken PKK'lı teröristlerce konvoyuna silahlı saldırı gerçekleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun güvenlik tedbirleri altında geldiği Erzurum'dan, tarifeli uçakla Ankara'ya geçti. Askeri helikopterle Erzurum Havalimanı'na getirilen Kılıçdaroğlu, Ankara'ya hareketinden once, konvoya yapılan saldırıda şehit düşen Fatih Çaybaş'ın yarın Erzincan'da yapılacak cenaze törerine katılacağını açıkladı.

Bir askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı terörist saldırısının ardından Artvin programına devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güvenlik için kendisine tahsis edilen askeri helikopterle, Erzurum Havalimanı'na getirildi. Saat 20.15 sıralarında Erzurum Havalimanı'na inen CHP Lideri'ni Erzurum Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu karşıladı. Kılıçdaroğlu, kendisini Ankara'ya götürecek tarifeli uçağın kalkış saatine kadar dinlenmek üzere VIP salonuna geçti. 

SEKMEN, OLTU TAŞI TESPİH HEDİYE ETTİ

Bir süre sonra havalimanına gelen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, CHP'li Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, VIP salonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" dileğinde bulundular. Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, Kılıçdaroğlu'na Oltu Taşı tespih hediye etti. Kılıçdaroğlu'nun Erzurum'a geldiğini duyan CHP'liler de havalimanına gelerek, genel başkanlarıyla görüşme imkanı buldu.



"ŞEHİDİN CENAZE TÖRENİNE KATILACAĞIM"

VIP salonunun çıkışında kendisini bekleyen gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bir şehidimizin olması dolayısıyla çok üzgünüm. Yarın şehidimiz sonsuzluğa uğurlanacak. Ben de cenaze törenine katılacağım. Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyoruz. Bütün Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. İnşallah bu tür olaylar bir daha olmaz, bu son olur. Biz güzel bir Türkiye özlemi içerisindeyiz. Bunun için hep birlikte mücadele etmek durumundayız.

Kılıçdaroğlu, Anadolu Jet'in 21.20 tarifeli uçağıyla Ankara'ya hareket etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.