Siyaset Haber Girişi : 29 Mart 2015 14:57

CHP'de ön seçim heyecanı

CHP'de ön seçim heyecanı
CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, bugün sandık başına gidiyor. Sonuçlar saat 17.00'de açıklanması bekleniyor.
Erzurumajans-CHP'li üyeler milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, bugün sandık başına gidiyor. Sonuçlar saat 17.00'de açıklanması bekleniyor.

İZMİR'DE ÖN SEÇİM BAŞLADI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir'de 129 bin 107 partili, milletvekili adaylarını seçmek için ön seçime gitti. Saat 08.00'da başlayan ön seçim, 17.00'a kadar devam edecek.

CHP'nin yaklaşık 760 bin üyesi, 41 il ve 45 seçim bölgesinde hakim gözetiminde yapılacak ön seçimler için sandığa giderken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 57 sıra numarası ile 2. bölgeden aday adayı olduğu İzmir'de de 129 bin 107 partili milletvekili adaylarını seçmeye başladı. 129 bin 107 parti üyesi, 26 milletvekili adayından 20'sini belirlemek için 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanarak, milletvekili adaylarını belirleyecek. CHP Genel Merkezi, 1., 3. ve 5. sıralarda kontenjan uygulayacak. İzmir'de Buca'da 4, Karabağlar'da 3, Konak'ta 2 diğer 27 ilçede ise tek okulda ön seçime gidilmeye başlandı. Milletvekili aday adaylarının, okul önlerinde broşürleri dağıtılırken, bazı aday adayları adına partililere çikolata ikram edildi. Partililerin büyük çoğunluğu, Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den aday adayı olmasıyla CHP'nin İzmir'deki oylarının daha da artacağını ve Kılıçdaroğlu'nun ön seçimden ilk sırada çıkacağını belirtti.

EN AZ 5 ADAY İŞARETLENECEK


Parti üyeleri, T.C. kimlik numaralarının yazılı olduğu belge veya parti ön seçim seçmen kartı ile oy verebiliyor. Üyeler, İzmir milletvekili aday adaylarından en az beş en çok 10 kişinin adını işaretleyecek. 1. bölgede 74, 2. bölgede 81 aday adayı yarışacak.

Saatler 17.00'ı gösterdiğinde ön seçim oylaması sona erecek. Seçim sonrası okul sorumluları, sandık başkanlarından aldığı sonuçları bilgisayara girecek ve ilçelerden gelen sonuçlar CHP İzmir İl Başkanlığı'naki sistemine toplanacak. Öte yandan, il başkanlığı tarafından Kılıçdaroğlu'nun 2. bölgede her üyenin oyunu alması istendiği öğrenildi.

İSTANBUL'DA ÖN SEÇİM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirlemek için bugün hakim gözetiminde ön seçim düzenliyor. CHP üyeleri, sabah saatlerinden itibaren sandık başına giderek ön seçim için oy kullandı.

CHP, 45 seçim bölgesinde bugün ön seçim yapıyor. Milletvekili aday listesini belirlemek için gerçekleştirilen ön seçim, sabah saat 08.00'de başladı. Sandık başına giden CHP üyeleri, destekledikleri milletvekili aday adayları için oy kullandı. Hakim gözetiminde gerçekleştirilen oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.

SARIGÜL, ÖN SEÇİM İÇİN SANDIK BAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) milletvekili aday listesini belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimde CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sarıgül, sandık başına geçerek oy kullandı.

CHP, 45 seçim bölgesinde milletvekili aday listelerini belirlemek için bugün hakim gözetiminde ön seçim düzenliyor. Saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi için sandık başına giden CHP üyeleri, destekledikleri milletvekili aday adayları için oy kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Mustafa Sarıgül de oyunu kullanmak için sandık başına gitti. Oyunu kullanmak üzere Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Sarıgül'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sarıgül, bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra oyunu kullanmak için okula girdi. Burada hakim gözetiminde oyunu kullanan Sarıgül, daha sonra bir açıklama yaptı.

Ön seçimi demokrasi bayramı olarak değerlendiren Sarıgül, "Partili arkadaşlarımız özgür iradeleriyle oylarını kullandı ve kullanmaya devam ediyorlar. Bende oyumu ulusumun mutluluğu ve sosyal demokrasinin geleceği için kullandım. CHP'nin ön seçime girdiği dönemler en güçlü çıktığı dönemlerdir. CHP 1977 yılında Bülent Ecevit genel başkanlığında ön seçimi uyguladı ve çok büyük başarı elde etti. Ön seçim sokakların, mahallelerin sesinin parlamentoya yansımasıdır. Ön seçim, partili arkadaşlarımızın birbirlerini daha yakından tanımaları için çok önemli bir demokrasi bayramıdır. Benim en büyük arzum ön seçimde yaşadığımız heyecanı genel seçimde sandıklara yansıtmak" dedi.

Mustafa Sarıgül, ön seçim heyecanının genel seçimlerde sandığa yansıyacağına inandığını kaydederek, "Kim kazanırsa kazansın kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacaktır. Kim kazanırsa kazansın demokrasi kazanacaktır. Kim kazanırsa kazansın CHP'nin kurumsal kimliği kazanacaktır. Ön seçim heyecanının genel seçimde de sandıklara yansıyacağına inanıyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği kararı ben çok büyük bir memnuniyetle karşılıyorum. Ön seçim partimize bir dininizim getirecektir. Ben şuna inanıyorum partilisine güvenmeyen bir siyasi olamaz. Siyasi hem partilisine güvenmeli ve bütün yurttaşlarımıza güvenmeli" şeklinde konuştu.
Hakim gözetiminde gerçekleştirilen oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek

ANKARA'DA ÖN SEÇİM

CHP'de önseçim işlemi başladı. Ankara 1. Bölge'de 86, 2. Bölge'de 53 aday adayının yarışacağı önseçimde, iki bölgede toplam 72 bin 453 üye oy kullanacak.

İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 41 ilde yapılacak önseçimle birlikte CHP'nin milletvekili adaylarının büyük bir bölümü netleşmiş olacak. Bu kapsamda Ankara 1. Bölge'de 86, 2. Bölge'de ise 53 aday adayı 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi için yarışacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara Atatürk Lisesi'nde öğleden sonra oyunu kullanacak.

Önseçimin ardından Kılıçdaroğlu, Genel Merkez kontenjanı için bazı sıraların boş bırakıldığı Ankara, Antalya, Aydın, İstanbul ve İzmir için aday tespitine başlayacak. Aralarında Eskişehir, Diyarbakır ve Yalova'nın da olduğu 30 ilin milletvekili listeleri ise tümüyle Genel Merkez tarafından belirlenecek.

CHP ANTALYA'DA ÖN SEÇİM BAŞLADI

 Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Antalya'da milletvekili adaylarını belirlemek için gerçekleştirdiği ön seçimde oy verme işlemi başladı.

CHP'nin Antalya'da milletvekili adaylarını belirlemek için kayıtlı üyelerin katılımıyla hakim huzurunda yaptığı ön seçim başladı. 19 ilçedeki 193 sandıkta 39 bin 735 CHP üyesi, 96 aday adayından 13 kişilik aday listesini belirlemek için belirlenen okullara akın etti. Oy kullanacağı sandık numarasını bilmeyen üyeler için okul bahçesine çadır kuruldu. Okulların çevreleri ise aday adaylarının dev afişleri ile donatıldı. Oy kullanmak için okula gelen üyeler, aday adaylarının destekçilerinin oluşturduğu koridordan güçlükle ilerleyebildi. Sandık numarasını bulan üyeler, kimlik ibraz ettikten sonra 96 aday adayından en az 7, en fazla 13 kişiyi işaretledikten sonra oy verme işlemini gerçekleştirdiEski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da Türk Telekom Anadolu Lisesi'nde saat 11.00'de 11 nolu sandıkta oyunu kullanacak. Üyelerin oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar devam edecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.