Siyaset Haber Girişi : 17 Ekim 2014 21:39

CHP'li Özkes: Işid AKP'nin gayrimeşru çocuğudur

CHP'li Özkes: Işid AKP'nin gayrimeşru çocuğudur
Chp İstanbul Milletvekili ve PM üyesi İhsan Özkes, Ortadoğu'da kan kusturan IŞİD'in AK Parti'nin gayrimeşru çocuğu olduğunu ileri sürdü.
Erzurumajans-CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi İhsan Özkes, Ortadoğu'da kan kusturan IŞİD'in Ak Parti'nin gayrimeşru çocuğu olduğunu ileri sürdü.

Bugün saat 11.00'da CHP İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın toplantısına Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Parti Meclis (PM) üyesi Ümrar Köksüz, İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu ile İstanbul Milletvekili İhsan Özkes katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren eski müftü Özkes, Ortadoğu'da kan kusturan IŞİD'in bundan 1 yıl öncesine kadar bilinmediğini anlattı. İhsan Özkes şöyle konuştu:

"
Böyle bir terör örgütü yoktu. Böyle bir musibet, bela ve felaket yoktu. Kafa kesen, kadınların ırzına, namusuna tecavüz eden, camileri, peygamberlerin türbelerini yıkan, din, iman Allah ve Kur'an adına her türlü cinayeti, vahşeti pervasızca işleyen IŞİD örgütü yoktu. Ama AKP'nin yanlış dış politikaları neticesinde, bilerek ya da bilmeyerek, isteyerek ya da istemeyerek, doğrudan ya da dolayısı ile Ortadoğu'da oluşturduğu bataklıktan, yangın felaketinden ortaya çıkmış bir terör örgüttür. Ben onun için diyorum ki IŞİD, AKP siyasetinin gayrimeşru çocuğudur. Onun için IŞİD'ı hem çevremizdeki sınır komuşularımıza hem de Türkiye'nin başına bela etti." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.