Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Aralık 2017 19:28

Çocuk Hakları Komisyonu'ndan köy okuluna kütüphane

Çocuk Hakları Komisyonu'ndan köy okuluna kütüphane
Erzurum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu düzenlediği projelerle örnek oluyor.
Erzurumajans-Erzurum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu düzenlediği projelerle örnek oluyor. Komisyon üyelerinin, "Bir kitap bir çocuk, bir çocuk bir umut" sloganı ile başlattığı kampanyada elde ettiği yüzlerce kitapla Göller Köyü İlkokuluna kütüphane kurdu.

Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri başlattıkları kampanyada topladıkları kitaplarla Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Göller Köyü'ne gitti. Burada bir kütüphane oluşturan bay ve bayan avukatlar, yanlarında götürdükleri kitapları raflara dizerek güzel bir kütüphane oluşturdu. Köyü okulundaki öğrencilerle çeşitli oyunlar oynayan ve onlara güzel bir gün yaşatan Çocuk Hakları Komisyon üyeleri meslekleri hakkında bilgiler vererek öğrencileri bilgilendirdi.

Köy okulunda oluşturdukları kütüphane ile fırsat eşitliği sağlama noktasında bir adım attıklarını vurgulayan Çocuk Hakları Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ömer Çiftçi şunları söyledi: "Komisyon olarak devam eden kampanya süresince birçok okula kütüphane kurarak, kitap okuma imkanı olmayan çocuk kalmasın istiyoruz. Halkımızdan evinde veya işyerinde kullanmadığı, raflarda bekletilen kitapları çocuklarımıza ulaştırmamız için Erzurum Barosuna getirip vermelerini istiyoruz. Kampanyamız büyük ilgi gördü. Amacımız daha çok okula ulaşmak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.