Eğitim Haber Girişi : 17 Kasım 2017 18:30

Çomaklı Asya Üniversiteleri Birliği yönetim kurulu toplantısına katıldı

Çomaklı Asya Üniversiteleri Birliği yönetim kurulu toplantısına katıldı
Rektör Çomaklı İran'da Merkezi Asya Üniversiteleri Birliği yönetim kurulu toplantısına katıldı.
Erzurumajans-Merkezi Asya Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere İran'a giden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, ziyaret ve incelemelerini tamamladı. 

Ziyaretinin ilk gününde Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesinin konuğu olan Rektör Çomaklı burada, ikili ilişkileri güçlendirmek ve işbirliğini geliştirmek için adımlar atarak Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Muhammed Hüseyin Sumi ile ikili anlaşma imzaladı.

İran ziyaretinin ikinci gününde ise Mohagheghe Erdebil Üniversitesinde düzenlenen Merkezi Asya Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı burada yükseköğretimde uluslararasılaşma konulu seminerde bir konuşma yaptı. Rektör Çomaklı şunları söyledi: "Mekân olarak küçülen ancak üretilen bilgi bakımından gün geçtikçe büyüyen ve kültürün bir pazar hâline dönüştüğü dünyada, coğrafî, tarihî ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Asya Üniversiteleriyle Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAÜB) Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve gerek kurumsal ve gerekse kültürel bağlamda ilişkilerimizi daha da güçlendirip geliştirecek bu toplantı vesilesi ile bir araya gelmiş bulunmaktan şahsım ve Üniversitem adına duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim."

"60 Ülkeden 300'e Yakın Üniversite ile İşbirliği İçerisindeyiz"

Atatürk Üniversitesinin 60 ülkeden 300'e yakın üniversite ile çeşitli kapsamlarda anlaşmalar yaptığını belirten Çomaklı; "İkili anlaşmalar kapsamında gerçekleştirilen ziyaretler ve değişimleri de destekleyen üniversitemiz, yıl içerisinde bu kapsam doğrultusunda gelen birçok ziyaretçisine üniversitemizin hem sosyal hem de akademik imkânlarını sunmaktadır. Uluslararası değişimin beraberinde getireceği sosyal ve akademik paylaşım sayesinde, öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin ürüne ve faydaya yönelik, etki alanı daha yüksek çalışmaları hayata geçireceğine olan inancımız sonsuzdur. Bu anlamda çalışmalarına başladığımız yurtdışı ortak lisansüstü programlar ile de daha kaliteli öğrencileri üniversitemize getirmeyi ve gerçekleşecek etkileşim ile toplam kaliteyi artırmayı hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizi Ve Üniversitemizi Uluslararası Alanda Daha İleriye Taşımayı Hedefliyoruz"

Çalışmalarımıza devam ederken ülkemizi ve üniversitemizi uluslararası alanda daha ileriye taşımayı hedeflerinin olduğuna değinen Rektör Çomaklı: "Ortak kültürü ve aynı coğrafyayı paylaşan ülkeler arasında oluşan işbirliklerinin daha kolaylıkla kalıcı ve sürdürülebilir olduğuna inanmaktayız. Üniversitelerimiz ve dolayısı ile ülkelerimiz için önemli ve faydalı kararların alınacağı, faydalı sonuçların değerlendirileceğini ümit ettiğim bu toplantının gerçekleşmesinde başta sayın başkan olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Merkezi Asya Üniversiteler birliği olarak oluşturacağımız işbirliği politikalarının birliğimize ve üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının ardından düzenlenen genel kurul oturumunda; Ortak çalıştayların düzenlenmesi, öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi, ortak akademik programların açılması, eğitiminin geliştirilmesi konusunda teori ve analiz çalışması, ekipler arasında bilgi değişimi, müşterek yayın yapmak, diploma programları hazırlamak, karşılıklı dil enstitüleri ve yaz okulları açılmasını planlamak ve uluslararasılaşmayı desteklemeye yönelik görüşmeler yapıldı.

Toplantıların ardından katılımcılar, Atatürk Üniversitesinin standının da yer aldığı Eğitim Fuarı'nı gezerek İran ziyaretini tamamladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.