İlçeler Haber Girişi : 29 Haziran 2015 18:35

Çözüm değil çözümsüzlük makamı

Çözüm değil çözümsüzlük makamı
Cevat Kul, defalarca Oltu Belediyesine müracaat etmelerine rağmen sorunun çözümü hususunda kesin bir netice alamadıklarından yakındı.
Erzurumajans-Halitpaşa Mahallesinde ikamet eden Cevat Kul, evlerinin yakınından geçen kanalizasyon ayağı nedeniyle büyük bir sorun yaşadıklarını belirterek "Defalarca Oltu Belediyesine bu soruna kesin bir çözüm bulmaları için gittim. Hiçbir netice alamadım. Usandım artık" tepki gösterdi.

Halitpaşa Mahallesinde yapılan kaçak hayvan kesimi ve hayvan ahırlarının giderlerini kanalizasyona vermeleri nedeniyle tıkanan kanalizasyon giderinin evlerinin yakınındaki rögar kapağından dışarıya çıktığını aktaran Cevat Kul, defalarca Oltu Belediyesine müracaat etmelerine rağmen sorunun çözümü hususunda kesin bir netice alamadıklarından yakındı.

Özellikle yaz aylarında bu rögar kapağından sızan kanalizasyon suları ve hayvan artıkları nedeniyle mahalle ve evlerinin bulunduğu sokağın kötü kokudan geçilmediğine değinen Kul, "Defalarca Oltu Belediyesine bu soruna kesin bir çözüm bulmaları için gittim. Hiçbir netice alamadım. Ben belediyeyi ve kaçak kesim yapan 4 tane kasabı aşamadım. İşin içinde rüşvet mi var, ne var bilmiyorum. Belediyeye bu sorunu çözmesi için adeta yalvardım. Yine de bir netice alamadım." diye konuştu.

HAYVAN KESİMLERİ DENETİMDEN UZAK


Mahallede hemen her gün denetim ve kontrolden uzak bir şekilde hayvan kesimi yapıldığını aktaran Cevat Kul, "Veteriner yok, hiçbir kontrol yok. Kasaplar kafasına göre hayvan kesiyorlar." Diyerek kesilen hayvanların iç organları ve her türlü pisliğinin kanalizasyon giderine atılarak tıkandığını söyledi.

SOKAKTAKİ ÇOCUKLAR PİSLİĞİ EVLERE TAŞIYOR

Kul, tıkanan kanalizasyonun gider bulamadığı için rögar kapağı ve bazı evlerin tuvaletlerinden dışarı çıktığını böylece çevreye pis bir koku yayıldığını ve sağlıksız bir ortam oluştuğunu kaydetti.
Kul, "Mahallede hayvan ahırları var. Bu ahırların giderleri de kanalizasyona bağlanmış. Gerek ahırlardaki hayvanların pisliği gerekse mahallede kaçak kesim yapan kasapların attığı bağırsak, işkembe gibi hayvan artıkları kanalizasyonları tıkayıp duruyor. Ve evimizin önündeki rögardan dışarı çıkıyor. Ayağıyla bu pisliğe basan çocuklar bunu mahallede her yere başta evlere taşıyorlar. Çevreye yayılan kanalizasyon suyu ve kötü kokudan duramıyoruz. Hatta bu pislik bahçedeki tuvaletimden dışarı çıkıyor." diyerek Belediye yetkililerinin duyarsızlığına tepki gösterdi.

KALICI ÇÖZÜM ŞART

Oltu Belediye Başkanlığına defalarca bu sorunun çözülmesi için müracaat ettiği dile getiren Cevat Kul, "Her tıkanıklık sonrası belediyeye gidiyorum. Onlarda kanal açma aracını göndererek tazyikli suyu basıp o an için tıkanmış kanalizasyonu açıyorlar. Birkaç gün sonra yine aynı sorunlara karşılaşıyoruz. Buna kalıcı ve kesin bir çözüm bulunması lazım. Biz de insanız, bu iğrenç durumdan kurtulmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

BELEDİYE, ÇÖZÜM İÇİN AĞIRDAN ALIYOR

Sorunun çözümü konusunda belediyenin ağırdan davrandığını öne süren mahalle sakini Kul, çözümünde gayet basit olduğunu ifade etti.

Kul, "Belediye bu işi çözmeyi istese çok rahat çözer. Bu civardaki ahırların giderlerini kanalizasyona verdirmeyecek ve kaçak, kontrolsüz ve denetimsiz hayvan kesimini yasaklayarak takibini de yapacak. Sorun bu şekilde çözülür" dedi.

Belediyeye yaptıkları müracaatların çokta ciddiye alınmadığından dert yanan Cevat Kul, "Aklıma bu işin çözüme kavuşmasını istemeyen belediyedeki bazı kişilerin rüşvet yiyebilecekleri ihtimali geliyor. Koskoca belediyenin 4 tane kasaba sözümü geçmiyor. Eğer rüşvet yemeseydiler bu işi şimdiye çözüme kavuşturmuşlardı." diye tepki gösterdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Achilles E. 01 Ocak 1970 02:00

    akpye oy vermenin zararları..