Siyaset Haber Girişi : 12 Nisan 2020 16:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız etti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı rahatsız etti...
Cuma gecesi, İçişleri Bakanlığı sürpriz bir karara imza atarak 30 büyükşehirde ve Zonguldak'ta 48 saatliğine sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Erzurumajans-Koronavirüsle mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanması kararının geç saatte ilan edilmesiyle fırın ve marketlerde oluşan yoğunluktan dolayı ortaya çıkan koordinasyonsuzluğun; Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'nda rahatsızlığa yol açtığı öğrenildi.

Cuma gecesi, İçişleri Bakanlığı sürpriz bir karara imza atarak 30 büyükşehirde ve Zonguldak'ta 48 saatliğine sokağa çıkma yasağı ilan etti. Saat 21.44'te yapılan ilk duyuruda yasağın detaylarına ilişkin bilgi verilmeyince vatandaşlar fırınlara ve marketlere akın etti. Sosyal mesafenin unutulduğu görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından karara tepkiler geldi.

Ardından Bakanlık konuyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Bu kez saat 22.45'te yapılan duyuruda fırınlar, su satıcıları, eczanelerin de aralarında olduğu bazı yerlerin açık olacağı bildirildi.

KOORDİNASYONSUZLUK BİLİM KURULU, SAĞLIK BAKANLIĞI VE CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA RAHATSIZLIĞA YOL AÇTI

Milliyet'te yer alan habere göre İçişleri Bakanlığındaki kaynaklar, bu sürede ortaya çıkan koordinasyonsuzluğun başta Bilim Kurulu olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'nda da rahatsızlığa yol açtığını kaydetti. Akşam 21.00'den sonra kapalı olması gereken marketlerin açık olmasına da işaret eden kaynaklar, yaşanan tablonun hem koordinasyonsuzluk hem de korona tedbirlerine ilişkin yeterli denetim yapılmadığını göz önüne serdiğini belirttiler.

SOYLU ELEŞTİRİLERİ KABUL ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının ilan edilişiyle ilgili gelen eleştirileri kabul ettiğini söylemişti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.