Siyaset Haber Girişi : 28 Ağustos 2014 14:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de yemin etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de yemin etti
Halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan yemin etti.
Erzurumajans-Halkın 12. Cumhurbaşkanı olarak seçtiği Erdoğan, Meclis Genel Kurulunda yemin etti.

Erdoğan'ın yemin töreni için TBMM'de ses sistemi yenilendi, salon ve bina dış cephe taşları temizlendi.

Subayevleri'ndeki konutundan çıkan Erdoğan uzun bir konvoy eşliğinde TBMM'ye geldi.
Erdoğan'ı Meclis'te Muhafız Alayı Tören Taburu karşıladı. Tören kıtasını selamladıktan sonra Genel Kurul'a geçen Erdoğan'a, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı eşlik etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısıyla saat 14.00'te toplanan Genel Kurul'da önce yoklama yapılıp olağanüstü toplantı çağrı yazısı okundu. Çiçek, çağrı yazısının ardından gündem hakkında kısa bir konuşmayla bilgi vererek, seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet etti. Erdoğan, salona girdiğinde AK Partili milletvekilleri tarafından ayakta karşılandı. Çiçek, kürsüden Erdoğan'a 12'nci

Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verdi. Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilirken Erdoğan ailesi ise yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izledi.

Erdoğan'ın ettiği yemin şöyle: "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim."

Bu arada Erdoğan yemin metnini okumayı tercih etti.

-CHP TERK ETTİ-

Yemin töreni öncesi ise Genel Kurul'da kısa süreli bir gerginlik yaşandı. CHP'nin usul tartışması açma istemesinin reddedilmesi üzerine CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığı fırlattı.

Altay'ın bu sırada "Meclis yasalara göre yönetilir" dediği duyulurken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, başkanlığın toplanma çağrısı yazısını okumaya başladı. Bu arada CHP grubu salonu terk etti.

Çiçek de CHP'lilere, "Katılırsınız katılmazsınız ben bu töreni yine de icra edeceğim" dedi. (ANKA)



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.