Siyaset Haber Girişi : 31 Mart 2015 22:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine olayı ve düzenlenen operasyona ilişkin ilk açıklamasını yaptı.
Erzurumajans-Çeşitli temasları bulunmak üzere Romanya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalacağı otele girişinde basın mensuplarına İstanbul adliyesindeki operasyonla ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avukat cübbesiyle içeri girmek suretiyle Selim Kiraz savcımızın odasına girilip orada önce kendisi rehin alınıyor. Valimiz, emniyetimiz sürekli irtibat halinde kendileriyle sürekli görüşmeler yapıp bazı adımlar atıyor. İçeriden silah sesleri duyulunca güvelik teşkilatımız odaya giriyor. 3 değil 2 teröristi öldürüyorlar.Savcımız 3 tane başından 2 tanede vücudunun çeşitleri yerlerinden yara alıyor. Dua edelim sağlığına kavuşsun, durumu ciddiyetini koruyor. Tabii ki şu anda Sayın Başbakanla ile de görüşmemizi yaptık. Durum değerlendirmelerini yapıyorlar. Biz de döner dönmez yarın akşam bu işi her yönüyle ele almak suretiyle? Bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz diğer adliye görevlilerinin adalet saraylarına girmesine kadar ne gibi muameleye tutulacaklar bunlar ele alınacak" dedi.

"Bu üzerine çok çok önemli durulacak ibretlik bir vakadır" diyen Erdoğan, "Tabii ben polisimizin özellik yaptıkları operasyon sebebiyle kendilerini kutluyorum. Onlar da bir yerde silah seslerinden sonra cansiperane odaya girip gereğini yerine getirdiler. Savcımızın ailesine geçmiş olsun diyorum, dua etmekten başka şu an elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.