''Cumhuriyet benim'' diyen Süleyman Demirel...

Atatürk, cumhuriyet ve bir demokrasi sevdalısı; siyasette hoşgörü simgesi, devletimizin öz kaynak ve imkânlarını kullanarak GAP, KEBAN Boğaziçi Köprüsü- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü- gibi nice devasa hizmetlere imza koyan, çorak ve kurak Anadolu toprağının su ile buluşma hasretini gideren, büyük yatırımlarla sanayileşmemizin alt yapısını oluşturan, karanlıklar içindeki köylerimizi en ücra mezrasına kadar elektrikle buluşturan, ilçelerimizde ilk lise ve dengi okulların açılmasını ve yaygınlaşmasını sağlayarak eğitim hedeflerine ulaşılmasına ciddi katkılar sunan bilge bir devlet adamı ve hizmet insanı Sayın Süleyman Demirel'in ölüm yıl dönümü...

Her yoksul Anadolu çocuğunun kendisini bulduğu Cumhuriyeti, doğduğu ve çocukluğunu yaşadığı köy evinde şu özlü cümlelerle anlatıyordu: "İşte ben bu odada kardeşlerimle yaşadım. Elektrik yoktu. Gaz lambasıyla okur-yazardık. Köy okulunu bitirdim. Ortaokul yoktu. Ortaokula gitmek için her sabah kilometrelerce yürür, kasabaya giderdik. Sonra parasız yatılı Afyon Lisesi... Eğer bana Cumhuriyet nedir diye sorarsınız, size cevabım şudur: Cumhuriyet benim işte... İslâmköy'den çıkmış garip bir köylü çocuğunu cumhurbaşkanı yapan Cumhuriyet'tir. Cumhuriyet budur. Bunu elbette Büyük Atatürk'e borçluyuz"

Ölüm yıl dönümünde özlemle andığımız ve aradığımız ülkemizin yetiştirdiği değerli bir siyaset ve devlet adamıdır 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel..."Cumhuriyet bir medeniyet projesidir; Atatürk müstesna bir liderdir" gibi bir hakkı ve hakikati teslim eden vicdanî ve ahlâkî değelendirmeleriyle kendisini hayırla yâd ediyor; bir kez daha kendisini rahmetle anıyorum.

Mekânı cennet olsun.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.