Eğitim Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Cumhuriyet yolunun çocukları

Cumhuriyet  yolunun çocukları
Mlli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın ortaklaşa düzenlediği proje ile maddi durumu yetersiz başarılı öğrencilere Cumhuriyet tarihinde önemli yeri bulunan şehirler gezdiriliyor. 6 gün sürecek gezi için Kars ilinden yola çıkan 80 çocuk gezilerini
Erzurum Ajans-Mlli Eğitim  ile Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın ortaklaşa düzenlediği proje ile maddi durumu yetersiz başarılı öğrencilere Cumhuriyet tarihinde önemli yeri bulunan şehirler gezdiriliyor. 6 gün sürecek gezi için Kars ilinden yola çıkan 80 çocuk gezilerini Ankara’da tamamlayacak.

Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği proje ile seçilen pilot illerden seçilen maddi durumu yetersiz ve başarılı öğrencilere Cumhuriyet tarihinde önemli yeri bulunan şehirler gezdiriliyor. Pilot iller arasında bulunan Kars’dan yola çıkan 80 öğrenci cumhuriyet tarihinde önemli bir yere sahip olan Erzurum’un tarihi mekanlarını gezerek gördüklerini tek tek not aldı.

Erzurum’da bir gün boyunca tarihi mekanları gezen çocuklar Atatürk Evi. Çifte Minareler, Kongre Binası gibi tarihi yapıları gezerek bilinçlendirildi. Tarihi mekanları bir bir gezen öğrenciler, bu gezi sayesinde Cumhuriyet tarihinde neler yaşandığını öğrenebilme fırsatına sahip olduklarını söylediler.

İlköğretim öğrencilerinden oluşan gurup Erzurum gezisinin ardından Sivas, Afyon ve Çanakkale`yi gezdikten sonra Ankara’ya giderek gezilerini tamamlamış olacaklar. 6 gün sürecek olan gezi sonrasında illerine dönen öğrenciler gördüklerini ödev haline dönüştürerek geziye katılamayan ve daha önce tarihi mekanları gezme fırsatı bulamayan arkadaşlarına Cumhuriyet tarihini anlatacak 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.