Cüz ağzı açmak

Dama gibi geleneksel bir akıl oyunudur. Cüz ağzı açmak ise ilerde yapacağı planı rahatlıkla uygulamak için şartları önceden hazırlamaya denir.
Rakibi, tuzağa düşürmek için yapılan eylemlere, işlemlere de denir.

Yöremizde kullanılan bu tabir bilmem ki bütün ülkede kullanılıyor mu?

Cüz ağzı açma deyimi, nereden mi aklıma geldi dersiniz?

Sarayın iktidar tutkusunu 7 Haziran seçimlerinden sonra daha net görür olduk.
Gemlenemez  ihtirası yüzünden  Sultan iktidar ile yargı arasına sıkıştırılmış durumda...
Bu durum hikâyelerimizdeki
"Kırk katır mı Kırk satır mı" çıkmazına benziyor.

Sultanın, bu kaostan tamamen kurtaramayacağı gün gibi açıkta. Durumu ne kadar uzatırsam o kadar iyidir mantığı ile neye mal olursa olsun iktidarda kalmak için her yolu deniyor ve gücü yettikçe de deneyecek.

7 Haziran vartasını 
"uğur meleğinin" sayesinde atlattı.
Şimdiki hedef 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar olmak. Fazlasından vaz geçti artık 400 vekil istemiyor. Aslında 550 vekil istiyor olması 276 ya fit olacağının işaretidir.
Hele hele yerli ve milli evsaf araması tamamen bir yenilmişlik psikolojisi içermektedir.

Kavgada rakibine vurmak için kaldıramayacağı büyüklükte ki taşa sarılmak gibi bir şeydir.

Gelelim cüz ağzı  meselesine; Sandık güvenliği gerekçesiyle sandıkları başka yerlere taşıma işini doğal, olağan bir şeymiş gibi yerel seçim kurulu hakimlerinin kararı ile daha güvenli(hangi sebeplerle güvenli ise) yerlere taşımak.

Seçimi güven içerisinde yapamadıklarını, bazı yerleri terör örgütlerine terk ettiklerinin itirafı değil midir bu uygulama!

Bu mesele gündeme geldikten sonra günlerdir yazılıp çiziliyor. Hukukçular, yazarlar, siyaset erbapları düşünülen bu uygulamanın Anayasaya aykırı olduğunu vurguluyorlar.  Seçim sonrası bir kişi oyumu taşımalı sandık yüzünden kullanamadım diye şikâyet ederse seçimlerin iptal edilmesine gerekçe olur diye görüş bildiriyorlar.

Eyer bu gerçekse 1 Kasım seçimlerinde istediği sonucu alamayan
iktidarkolik seçimi yenilemek için aradığı fırsatı bulmuş demektir. Bahane hazır, şikâyet ettirir seçimi yenilerler.  Durmak yok yola (tek başına iktidar olana kadar) devam!
Haa şayet istediği sonuca nail olursa diğerleri şikayet etseler de etsinler kim dinler onları.
17-25 hakim ve savcılarının akıbetleri ortadayken böyle bir karar vermeye cesaret edecek yargı yiğit, pardon baba yiğit çıkar mı dersiniz...?

Zaten partiler arası yapmacık bayram ziyaretlerinde AKP'li  vekil sohbet arasında HDP'li ev sahibine gerekirse tekrar seçim yaparız demişti.
Tekrarın tekrarı seçime şimdiden kulağımızı alıştırıyorlar baksanıza...

Cüz ağzı da hazır açılmışken, tek başına iktidarı getirecek sonraki seçimler dizisi için başka cüz ağızları bulmak çok kolay vesselam...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.