Erzurum Haber Girişi : 30 Temmuz 2016 13:30

Dadaşlar vatan için tek ses tek yürek oldu

Dadaşlar vatan için tek ses tek yürek oldu
Erzurumlular demokrasi nöbetinde 15 gündür meydanları boş bırakmıyor.
Erzurumajans-Erzurumlular demokrasi nöbetinde 15 gündür meydanları boş bırakmıyor. 

Dadaşlar ay yıldızlı Türk bayraklarıyla destan yazmaya devam ediyor. 

Demokrasi nöbetinin 15. gününde de milli iradeye sahip çıkan Erzurumlular seher vaktinde okudukları Fatihaları şehitlerin aziz ruhlarına hediye etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, Erzurumluların tarih yazdığını ifade etti. Başkan Sekmen, "Tam 100 yıl önce 1916'da bir tarih yazdınız, şimdi yıl 2016 yine siz bir tarih yazdınız. Tarih tekerrür ediyor. Ama bu kendini bilmez satılmış ajanlar, bu milletle oyun oynamak isteyenler bilmiyorlar ki, bu millet öyle bir millettir ki bu milletin küllerinden yeniden doğuş olur, yeniden kurtuluş olur. Geleceğiniz aydınlık olsun" dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de, "O Pensilvanya'daki satılmış ajana nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum; sahtekâr, hain, esfel-i safilin, hayvandan da aşağı mahlûk. Erzurum'daki bütün izlerini sileceğiz. Bütün varlıklarına el konuldu. Babasının adının verilmiş olduğu caminin ismi değiştirildi. Millettin parasıyla, milletten topladıkları paralarla yaptırmış olduğu caminin adı Millet Camii oldu. O haini getirip burada asacağız inşallah. Cumhurbaşkanımız sağ olsun işaret ettiler, 'Meclis gereğini yapsın, benim önüme gelsin, ben imzalayacağım' dedi. Bunun için uğraşıyoruz, her platformda dile getiriyoruz." 

"İNŞALLAH İDAM KANUNUNU ÇIKARACAĞIZ"

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, terörist başı demokrasi katili Fetö için idam kararı çıkarılması çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Parlamenter Deligöz, şöyle devam etti: "Allah'ın izniyle idam kanununu çıkaracağız. Cumhurbaşkanımız onaylayacak. Biz o aşağılık satılmış hain Fetö'yü burada idam edeceğiz. Size sözümüz olsun, sözümüz olsun! Hiç merak etmeyin. İdam da gelecek, Fetö de gelecek. Burada hainleriyle beraber idam edeceğiz Allah'ın izniyle, hiç merak etmeyin. Bu olay bize ders oldu. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle bir olduk, iri olduk diri olduk. Artık bölücü hain terör örgütü PKK da kandıramayacak benim Kürt kardeşimi? Diğer hain bölücü örgütler de benim Alevi kardeşimi kandıramayacaklar, Türkleri kandıramayacaklar. Bundan sonra biz yeniden dirildik. Biz bir bütünüz. Allah'ın izniyle kimse bizi ayıramayacak, kimse bizi bölemeyecek."

"TARİHİN EN TEHLİKELİ OYUNUNA TANIK OLDUK"

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da, Türkiye'nin tarihin en tehlikeli oyununa tanık olduğunu bildirdi. Vali Azizoğlu, şöyle dedi: "15 Temmuz gecesinde, Bütün Türk tarihinin en büyük ihanetiyle karşılaştığımız o meşhur gecede Cumhuriyet Caddesi'ni dolduran 120 bin Erzurumlunun kahramanlığı sayesinde o oyunları onların başına çevirdiniz. Aziz Erzurumlular size, sizlerin güzel sözüyle hitap etmek istiyorum, 'Allah'ınıza kurban olayım.' Ne mutlu size ki, o gün o oyunları siz yüreğinizle, bileğinizle, gücünüzle, kuvvetinizle, cesaretinizle yok ettiniz. Gerçekten tarihimizin en tehlikeli oyunu oynanıyordu. Tarihimizdeki en büyük ihanetle karşı karşıya kaldık o gece. O gecenin sabahı vatanımızın yeniden dirildiği, yeniden milli mücadelenin kazanıldığı, geleceğe yeniden umutla baktığımız güzel bir güneş doğdu. O güneşin doğmasına vesile olan Bütün Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün evlatlarına Erzurum'dan, Dadaşlar diyarından en derin saygılarımızı, sevgilerimizi, hürmetlerimizi ve muhabbetlerimizi iletiyoruz. Bu güzelliği sağlayan, bu birlikteliği sağlayan aziz Erzurumlulara en derin muhabbetlerimi, saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız." Daha sonra sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Nurullah Akçayır, kahramanlık ve yiğitlik türkülerini hemşerileriyle birlikte seslendirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.