Erzurum Haber Girişi : 04 Haziran 2020 13:15

Daha sözleşme imzalamamışlar

Daha sözleşme imzalamamışlar
Erzurum Valisi Okay Memiş’in havalimanında tepki gösterdiği sırada DHMİ Kontrol Mühendisinin söyledikleri gölgede kaldı. Müteahhit firmayla asfalt taşeronu arasında hala sözleşme imzalanmadığı ortaya çıktı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Havalimanı’nda bitmek bilmeyen pist bakım, onarım ve CAT-3A sistem kurulum işi, Vali Okay Memiş’in sabrını taşırmış, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı inceleme sırasında müteahhit firmaya, “Bunlara güvenmiyorum” diyerek tepki göstermişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün de bulunduğu inceleme sırasında Vali Okay Memiş ile Devlet Hava Meydanları İşletmesinde (DHMİ) görevli Kontrol Mühendisi Gökhan Tahsin Çalıkoğlu arasında bir diyalog yaşandı.

“FİRMADA ORGANİZASYON SIKINTISI VAR”

Medyaya yansımayan o konuşma sırasında firmada organizasyon sıkıntısı olduğunu söyleyen DHMİ Kontrol Mühendisi, bu sene tavan iş miktarının az olduğunu ve müteahhit firmayla iş programı hazırladıklarını belirtti.



Daha sonra Vali Okay Memiş ile Kontrol Mühendisi arasında şu diyalog yaşandı.

Vali Memiş: Nedir şimdi son durum?

-Müteahhit firma taşeronlarla sözleşmelerini tamamlarsa, malzeme tedariğinde hiç bir sıkıntı çıkmazsa 30 Ağustos tarihine işimizi bitireceğiz. Testler, denemeler her şey dahil uçuşa hazır hale getireceğiz.

Vali Memiş: Bu makinalar yeter mi?

-Yeterli değil ama şu anda imalat miktarımız az. Henüz aşınmaya başlamadık. Aşınmanın uygun hava koşulları 15 Haziran.

Vali Memiş: Trabzon nasıl bitirdi?

-Orada modifiye kullanmıyor.

Vali Memiş: Hayır hiç bir mazeret istemiyoruz. Sokağa çıkacak durumda değiliz. Geçen sene aynı şeyi yaptılar bize. Ödenek sorununuz var mı? Ödenek sorununuz yok.

-Hiç bir sorun yok. Ödeneği Hazine’den istemişler henüz gelmediği söylendi.

Vali Memiş: Ne zaman başlıyorsunuz CAT-3A’ya?

-15’inde biz başlayacağız, 22’sinde elektrikçiler başlayacak.

Vali Memiş: Biz den bir isteğiniz var mı? Bakın bütün imkanları sizin için seferber etmiş durumdayız. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, siyasi temsilcilerimiz, Genel Müdürlük, Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı ne istiyorsunuz kardeşim? Bizim güvenimiz kalmadı. Geçen sene perişan olduk biz.



SÖZLEŞME NEDEN İMZALANMADI?

Kontrol mühendisinin dediği gibi müteahhit firma Kiska-Kom İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile taşeron firma Ergünler Yol Yapı firması arasında sözleşmenin hala neden  imzalanmadığı merak konusu olurken, firmalar arasında alacak verecek meselesi yüzünden anlaşmazlığa düşüldüğü iddia edildi. Sözleşme imzalanmadan Ergünler Yol Yapı firmasının neden işe başladığı da soru işaretlerinden biri oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erdinç 01 Ocak 1970 02:00

    SADECE GÜLÜYORUM