Ekonomi Haber Girişi : 05 Mayıs 2015 20:32

DAİB heyeti Ürdün'de...

DAİB heyeti Ürdün'de...
Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından Amman-Ürdün "Gıda Ticaret Heyeti" organizasyonu gerçekleştirildi.
Erzurumajans-Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından Amman-Ürdün "Gıda Ticaret Heyeti" organizasyonu gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin himayelerinde, Ekonomi Bakanlığı ve DAİB organizasyonunda, gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaları, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinden oluşan bir grup ile Amman-Ürdün Gıda Ticaret Heyeti organizasyonu gerçekleştirildi.

Amman Sheraton Hotel toplantı salonunda gerçekleştirilen İş forumuna Amman/Ürdün Büyükelçisi Sedat Önal, Ticaret Müşaviri Nil Gökçe, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Yönetim Kurulu üyesi Arif Sancak, Abdullah Kevibeden, Denetim Kurulu üyesi Ali Rıza Kılıç ve projeye dahil olan 10 firma ile birlik temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Ürdün ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağına değinerek, bölgesel barış için iki ülke arasında ki ticaretin önemli olduğu ve iki ülke arasında 'Serbest Ticaret Anlaşması' yapıldığını belirtti. Önal, "Suriye ve Irak'ta yaşanan savaştan dolayı, kara ulaşımında sorunlar yaşanıyor ama hava ve deniz taşımacılığıyla ticaret devam ediyor." dedi.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel ise yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da güvenli liman olan Ürdün'ün Türkiye ile ticaretin önemine değinerek, yapılan ticaretin iki ülkenin potansiyeline göre çok yetersiz olduğu ve geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Amman Ticaret Odası Başkanı Gassam Girfan da iki ülke arasındaki ticaretin ve yatırımların geliştirilmesi gerektiği, ticari yatırımlarda diğer ülkelerden çok Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Programın iki ülke ilişkileri ve dış ticareti açısından olumlu etkileri temennisiyle, ikili iş görüşmelerine geçildi. Toplamda 67 adet ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Proje katılımcısı firmalarla yapılan görüşmede, ikili iş görüşmelerine katılan Ürdünlü firmaların ithalat potansiyellerinin yüksek olduğu, görüşmelerin olumlu geçtiği, ileriye dönük görüşmelerin devam edeceği dile getirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.