Eğitim Haber Girişi : 10 Şubat 2016 19:25

DAP İdaresi personeline ''araştırma yöntemleri ve uygulamalı SPSS'' eğitimi

DAP İdaresi personeline ''araştırma yöntemleri ve uygulamalı SPSS'' eğitimi
İstatistiksel verilerin daha etkili şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla, DAP İdaresi personeline "Araştırma Yöntemleri ve SPSS ile İleri Düzey Veri Analizi" eğitimleri verildi.
Erzurumajans-İstatistiksel verilerin daha etkili şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla, DAP İdaresi personeline "Araştırma Yöntemleri ve SPSS ile İleri Düzey Veri Analizi" eğitimleri verildi.
 
İstatistiksel değerlendirme ve analizlerin yer aldığı bu eğitimin, bölge illeri için sağlam ve güvenilir veri tabanı oluşturulması yönünden faydalı olacağı kanaatini dile getiren DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, "Sürdürülebilir bir kalkınma için mesnetsiz bilgiden ziyade sağlam bilgilere ihtiyaç vardır. Bu tip eğitimler ile personelimiz bilinçli ve doğru veriyi kullanmayı öğrenerek, bunu başkanlığımız çalışmalarında kullanmış olacaklardır. Ayrıca, hem veriyi kullanmasını bilen hem de bu veriyi bilgiye dönüştürmeyi amaçlayan bu eğitimle, bilinçli istatistik kullanımının yolları da aralanmış oldu" dedi.

30-31 Ocak ve 5-6-7 Şubat tarihlerinde başlayan ve 5 gün devam eden eğitimde "Araştırma Yöntem ve Teknikleri" konusu işlendi. Danışmanlık hizmeti veren "İstatistik Dünyası" uzmanlarından Süzülay Hazar tarafından verilen eğitimde, DAP İdaresi personeline, istatistikle ilgili temel kavramlar, araştırmanın planlanması ve aşamaları, soru formunun hazırlanması, verilerin toplanması ve toplanan verilerin Excel ortamına girilmesi, rapor hazırlama yöntemi ve etkili sunuş teknikleri konusunda bilgiler verildi. "SPSS ile İleri Düzey Veri Analizi" konulu eğitimi ise, İstatistik Koçu Ahmet Gül verdi. Söz konusu eğitimde, istatistiksel kavramlar, tanımlayıcı istatistik unsurları, değişkenler ve özellikleri, ölçme düzeyleri ve analiz yöntemleri üzerinde duruldu. Ayrıca, veri setleri üzerinden SPSS programı ile uygulamalı olarak analiz çalışmaları anlatıldı.

Eğitim sonrası, DAP personeline ayrıca katılım belgesi verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.