Eğitim Haber Girişi : 11 Aralık 2014 22:58

DES'in ücretsiz AB proje hazırlama kursu başladı

DES'in ücretsiz AB proje hazırlama kursu başladı
Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programlı Avrupa Birliği, BM, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların ve Kalkınma Ajansları gibi ulusal kuruluşların hibe programlarına proje hazırlama kursu başlatıldı.
Erzurumajans-Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) tarafından Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programlı Avrupa Birliği, BM, Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların ve Kalkınma Ajansları gibi ulusal kuruluşların hibe programlarına proje hazırlama kursu başlatıldı. 30 saatlik kursa başvuru süreci eğitimi ve akabinde sertifikası verilecek. Bugün başlayan kurs 5 gün boyunca sürecek.

Türkiye'nin uluslararası kuruluşlara yaptığı hibe proje başvurularının yeterli olmadığını, başvuruların büyük bölümünün de usul yahut esas yönünden reddedildiğini kaydeden DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Sendikamız tarafından düzenlenen bu kurs sayesinde inanıyor ve umuyorum ki gerek uluslararası gerekse ulusal bir çok fon ve hibe odaklı projelerin hazırlanmasına ve kabul edilmesine katkıda bulunmuş oluyoruz. Türkiye'deki bir çok dezavantajlı grupların ve ülke sorunlarının çözümünde ciddi kaynaklık teşkil eden bu fonların kullanılması için bu tür ücretsiz kursların daha çok düzenlenmesi ve niteliklerinin artırılması gerekiyor. Biz DES olarak bu tür çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz" dedi.

İdeolojik değil çağdaş ve bilimsel sendikacılığın öncülüğünü yapmaya çalıştıklarını, yalnızca eğitim çalışanlarının değil bütün vatandaşların 78 milyonun sesi ve vicdanı olmaya, ülkeye her boyutta hizmet etmeye çalışan bir sendikal vizyon ve anlayışa sahip olduklarını söyleyen DES Genel Başkanı Avcı, düzenlenen kursla ilgili şunları söyledi; "Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı 5. dönemine sunulan 'DES Proje Hazırlama Yürütme ve Yönetme Kapasitesinin Geliştirilmesi' projesi Ankara Kalkınma Ajansı tarafından onaylanmış ve projenin gerçekleştirilmesi için Ankara Kalkınma Ajansı ile destek sözleşmesi imzalanmıştır. Proje kapsamında Sendika üyelerimiz ve gönüllüler için 30 saatlik Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı Eğitimi düzenliyoruz. Eğitim MİR Grup Proje Yatırım Fon Yönetimi Uzmanları tarafından verilecektir. Eğitimle ilgili bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen tüm vatandaşlarımızı sendikamızı yahut proje sorumlumuz Ezgi Kayserilioğlu'nu
0532 404 97 070532 404 97 07 no'lu telefondan arayabilirler."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.