Türkiye Haber Girişi : 07 Temmuz 2015 20:35

Dikkat! Kavurucu sıcaklar geliyor

Dikkat! Kavurucu sıcaklar geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, önümüzdeki 5 gün içinde Türkiye genelinde hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredecek.
Erzurumajans-Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı İlker Koç, önümüzdeki 5 gün içinde yurdun genel bölümünde yağış beklenmezken hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceğini vurgulayarak şunları dedi:

"Çarşamba günü Kars, Ardahan, Rize ve çevrelerinde; Perşembe günü ise Kastamonu çevrelerinde kısa süreli sağanak yağış söz konusu. Diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık güneşli bir havanın etkili olmasını bekliyoruz. Cuma günü ise yurtta yağış yok. Hafta sonu yurdun kuzey doğu kesimlerinde, Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kısa süreli sağanak yağış geçişleri söz konusudur."

ŞEHİRLERDE DURUM

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde yurdun büyük bölümünde yağış olmaması sebebiyle mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceğini vurgulayan Koç, illerle ilgili şu bilgileri verdi.

"İstanbul: Önümüzdeki günlerde İstanbul'da yağış gözükmüyor. Az bulutlu ve açık bir hava hakim. Hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde İstanbul'da 31-32 derece civarında mevsim normallerinin 3 derece üzerinde bir sıcaklık beklentimiz söz konusudur.

İzmir: Önümüzdeki günlerde İzmir'de hava sıcaklıkları 35-36 derece mevsim normallerinin 3 derece üzerinde olacak. İzmir'de de hafta sonuna kadar yağış yok. Az bulutlu ve açık, güneşli bir hava hakim.

Ankara: Ankara'da önümüzdeki günlerde yağış beklenmiyor. Az bulutlu ve açık, güzel bir havanın etkili olacak. Önümüzdeki günlerde Başkent Ankara'da 32-33 derece civarında mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde bir sıcaklık söz konusu.

Önümüzdeki günlerde aşırı bir sıcak hava beklentisi söz konusu değildir. Önümüzdeki günlerde haftasonuna kadar sıcaklıklarda yağışın geçmesi ile birlikte 2 ile 4 derecelik bir artış olacak."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.