Bölge Haber Girişi : 22 Aralık 2016 13:33

Doğu Anadolu dondu

Doğu Anadolu dondu
Doğu Anadolu'da Soğuk havada okula gitmeye çalışan öğrenciler zorlanıyor...
Erzurumajans-Aşırı soğukların etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesinde, Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi eksi 33, 9 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi oldu. Bölgede soğuk havada okula gitmeye çalışan küçük öğrenciler zorlanıyor.

Sibirya soğuklarının etkisi altında bulunan Doğu'da, göller, dereler şadırvanlar buz tuttu. Soğuk hava nedeniyle vatandaşlar araçlarının üzerine battaniye sererek korumaya çalışıyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'ın Göle ilçesinde 33, 9 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, gece saatlerinde Türkiye'deki en soğuk yerleşim yerleri eksi 33, 9 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesi, eksi 30, 2 dereceyle Ardahan Çıldır, eksi 30 dereceyle Erzurum Horasan, eksi 29, 3 dereceyle Erzurum Tekman, eksi 28,5 dereceyle Erzurum Pasinler ve eksi 28,4 dereceyle Ardahan merkez oldu.

Doğu'daki il merkezlerinde ise en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak Ardahan'da 28,4, Kars'ta 24, 9, Ağrı'da 26, 8, Erzurum'da 19, Erzincan'da 11,4 ve Iğdır'da 18,8 derece oldu.

Öğrencilerin zorlu okul yolculuğu

Aşırı soğukların hüküm sürdüğü Erzurum'da küçük öğrenciler sabah saatlerinde okula gitmekte güçlük çekiyor. Erzurum'un bugünlerde Antarktika'dan daha soğuk olduğunu ifade eden küçük öğrencilerden Sefa Taşkıran, "Erzurum çok soğuk. Üşüyoruz hatta donuyoruz. Okula gidip gelmemiz bir hayli zor bugünlerde. Okulların tatil olmasını istiyoruz. Kaşlarımız, kirpiklerimiz buz tutuyor" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • çile Erzurum çile... 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Erzurum valisi ne iş yapıyor çocuklar hastalandı be..İllaki donup ölmek mi gerek.Erzurumu tanımayan bürokratlar birkaç erzurumlu danışman alında işleri yürütün başta da sayın sekmen bey....