Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Nisan 2019 22:45

Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı açıldı

Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı açıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, TÜYAP Anadolu Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, TÜYAP Anadolu Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin işbirliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum 2. Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarın açılışına Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ömer Faruk Yarba, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, TÜYAP Anadolu Fuarları Anonim Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir ve diğer yetkililer katıldı. TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Gökdemir, “Bugün bizim için çok önemli çok heyecan verici bir gün. Çünkü Erzurum’da fuarcılık faaliyetlerimize biz geçen yıl başladık ve bu yıl bu fuarların ikinci tekrarına başladığımız ilk fuarımız bu. Bu bize çok büyük bir mutluluk veriyor. Erzurum’daki fuarlarımız Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük katkılarıyla günden güne büyümektedir. Bunu hep beraber idrak etmenin mutluluğunu sizlerle beraber yaşıyoruz” dedi. Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de, “Türkiye’de yılda en az on kitap yayınlayan iki binin üzerinde yayıncımız var. Bu yayıncılarımızın yayınladığı bugün 400bine yakın kitap var. Şimdi dört yüzbine yakın kitabı hiçbir kitap evinde bulundurmamız mümkün değil. Bu kültürel çeşitliliği yaymak için en önemli yer bildiğiniz gibi kitap fuarlarıdır. Çok şükür ki hem Valiliğimiz hem Büyükşehir Belediyemiz var. Kurumlarımız sahip çıktığı sürece bu fuarlar gittikçe güzelleşiyor” diye konuştu.



“ERZURUM, FUAR TURİZMİNİN DE MERKEZİ OLACAK”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı da, “İlimizde gerçekleştirdiğimiz ‘Doğu Anadolu Bölgesi 2. Erzurum Kitap Fuarı’ dedik ama sizlerin de bildiği üzere bizler bu kültür buluşmasının bu yıl aslında 6’ncısını gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu. “2014 yılından başlayarak; geçtiğimiz yıla kadar Havuzbaşı Kent Meydanı’nda Erzurum’un ilgisine sunduğumuz Kitap Fuarı’nı, son iki yıldır da, modern bir fuarcılık konseptiyle gerçekleştiriyoruz” diyen Genel Sekreter Aynalı, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyemizin prestij yatırımlarından birisi olan Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi sayesinde Erzurum artık fuar turizminde iddialı bir kent haline geldi. Öyle ki; Erzurum’a kazandırdığımız bu çatı altında bugüne kadar organize edilen tüm fuarlar, bu şehrin ne denli büyük bir potansiyelin sahibi olduğunu hem de defalarca ortaya koydu. Sadece bir durum tespiti yapacak olursak; açılan fuarları 6 yılda tam 1 milyonu aşkın kişi ziyaret etti. Bu rakamın doğrudan ve dolaylı olarak ekonomiye sağladığı katkının yanı sıra Erzurum imajına kattığı değeri de göz önünde tutarsak; bu yatırıma ve fuar turizmine neden özel bir yer ayırdığımız da anlaşılmış olacaktır. TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş.,Türkiye Yayıncılar Birliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen Doğu Anadolu 2. Erzurum Kitap Fuarı’na 135 yayınevi ve 200 yazar katılıyor. 9 gün boyunca Erzurum başta olmak üzere bölgemizin diğer illerinden buraya akın edecek olan kitap dostları, şehrimize farklı bir ahenk ve renk de katmış olacak. Fuar süresince toplu ulaşım araçlarımızla ücretsiz seferler düzenlenecek ve yediden yetmişe herkesin bu kültür buluşmasından mutlaka istifade etmesi sağlanacak. Çünkü hepimiz biliyoruz ki; gelişmiş bir toplum olmanın yolu okumaktan geçiyor.”



VALİ MEMİŞ’TEN BAŞKAN SEKMEN’E ÖVGÜ

Erzurum Valisi Okay Memiş de, konuşmasında Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nin önemine vurgu yaptı. Vali Memiş, “Öncelikle ben de böylesine kaliteli ve son derece modern fuar merkezini açan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibini kutluyorum. Gerçekten gurur duyulacak bir yatırım… Hakikaten insan gurur duyuyor bu tür tesislerle…” dedi. Erzurum Valisi Okay Memiş, konuşmasında okumanın önemine de vurgu yaptı.



Vali Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim en çok hediye ettiğim şey kitap, gittiğim yerlere kitap hediye etmeyi keyifle kabul ediyorum. Bizim çok değerli yazarlarımız var, çok değerli edebiyatçılarımız var hepsi çok kıymetli… Yabancı yazarlar da aynı şekilde...İnsan kısacık ömründe her şeyi kendi yaşayamıyor. Romanlarda yaşayamadığı şeyleri yaşıyor. İran konsolosumuz da burada. İran edebiyatını da takip ediyorum. Onun da çok güçlü olduğunu biliyorum. Çünkü bölgenin coğrafyasıdır, bölgenin ortak kültürüdür. Biz Erzurum olarak turizmi çok önemsiyoruz. Erzurum’la ilgili kısa bilgiler vermek istiyorum. Hayvancılıkta bir numara olmak istiyoruz, büyükbaş hayvancılıkta ikinci sıradayız birinci olmak istiyoruz. Valiliğimiz ve diğer paydaşlarımızla beraber çalışarak ilerleyeceğiz bunu 2019 ve 2020 yılları içerisinde bunu göreceksiniz. Yine turizmde Valilik ve Büyükşehir Belediyemiz olarak bir milyon turist hedefimiz var. Dünyanın hiçbir yerinde hava alanından inip Palandöken’de kayak yapabileceğiniz hiçbir yer yok. Bunu ben değil uzmanlar söylüyor.İnsanlar ilerleyen zamanlarda Erzurum’la gurur duyacaklar. Tortum Gölü, diğer coğrafi güzelliklerimiz, tatlarımız cağ kebabımız, kadayıf dolmamız… Bu lezzetler bizim için çok önemli. Hepsi ilimiz ve ülkemiz için bir değer. Bunların hepsini istihdama yönelik değerlendirdiğimizi özellikle vurgulamak isterim.Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibini ve TÜYAP yetkililerini tebrik ediyorum. Türkiye Yayıncılar Birliği’ne teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından 9 gün sürecek olan fuarın açılışı yapıldı, yetkililer tarafından stantlar gezildi.Bu arada Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin stantını gezerek, fuarla ilgili gazetecilere değerlendirmede bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.