Spor Haber Girişi : 05 Eylül 2015 16:57

Doğu'da güzel şeyler de oluyor

Doğu'da güzel şeyler de oluyor
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6'ncı Van Denizi Su Sporları Festivali coşkuyla başladı.
Erzurumajans-Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalde açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, her yıl haziran ayında düzenlenen festivalin, genel seçimler ve Ramazan ayı nedeniyle eylül ayında yapıldığını belirterek, "Bu gün zengin program içeriğiyle güzel bir hafta sonu geçirmenizi arzu ediyoruz. 7 ayrı branştaki yarışmaların yanında halkında katılım sağlayacağı birçok gösterimiz olacak. Bu kapsamda tüm halkımızın güzel bir hafta sonu geçirmelerini diliyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Valisi İbrahim Taşyapan ise, Van Denizi'nin yörenin en önemli güzelliklerinden birisi olduğunu belirterek ancak özellikle çevredeki yerleşim yerlerinin Van Denizi'nden yeterince faydalanılamadığını söyledi. Van Denizi etrafında yaşayan insanların bundan daha fazla faydalanması ve dolayısıyla onun öneminin insanlara kavratılmasının herkesin görevi olduğunu vurgulayan Vali Taşyapan, "Bu güzelliği sonuna kadar idame etmek ve sürdürebilirliğini sağlamak ve onu hayatımızın bir parçası haline getirmek bizim için görevdir. Biz bulmuşuz ama inşallah kıymetini bilenlerden oluruz. Buranın güzelliklerini tüm dünyaya bu vesileyle gösteririz. Bu güzellikleri gören başka yerde yaşayan insanlar, hem buraları yakinen tanımak, hem etkinliklere katılmak, hem de güzellikleri görmek amacıyla buralara gelecektir. Onların buraya gelmesiyle hem turizm hem de ticaret canlanacak ve denizimiz ilimize, bölgemize büyük katkılar sunacaktır. Bu kapsamda hem gençleri hem sporcuları motive etmek, onları burada yarıştırmak hem de bu denizimiz ile bağımızı kuvvetlendirmek amacıyla festival düzenleniyor. Ben festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Festivalde İstiklal Marşı'nın okunması sırasında Van Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM) tarafından su altında Türk Bayrağı'nın çıkarılması gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösterinin son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan asker ve polisleri anmak adına Van ilinde görev yapan asker ve polislerden kurulu gönüllü bir ekip tarafından organize edildiği belirtildi. Kano yarışmaları ile başlayan festival; kürek, yelken ve yüzme yarışmaları ile devam etti. Festivalde flyboard ve dragon gösterileri izleyicilerin beğenisini kazandı.

Öte yandan vatandaşlar ise böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin Van'a büyük faydası olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Doğu'da güzel şeyler de oluyor - Foto Galeri


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.