Bölge Haber Girişi : 24 Mayıs 2017 15:30

Doğu'da kar yağışı

Doğu'da kar yağışı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür aralıklı olarak devam eden sağanak yağmur yağışı, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür aralıklı olarak devam eden sağanak yağmur yağışı, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da dağların zirve noktaları beyaz örtüye büründü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu hava ile aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği, yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtildi. Yetkililer, Erzurum, Erzincan çevrelerinde beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak ile oluşması muhtemel ani sel-su baskını, heyelan, yerel dolu oluşumu, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ile doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Sağanak yağmur Erzurum, Ağrı ve Ardahan'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı olarak görüldü. Erzurum Palandöken Dağı'nın 3200 rakımlı zirve noktasında Mayıs ayının 24'ünde kar yağışı etkili oldu. Kar dolayısıyla Erzurum - Tekman Karayolu Palandöken güzergahından neredeyse kapanma noktasına geldi.

Mayıs ayının 24'ünde kar yağışının kendilerini şaşırttığını belirten vatandaşlar, "Şehirde yağmur yüksek kesimlerde kar yağışı. Bu ayda karın yağması ve soğuk hava beklediğimiz bir durum değil" dediler.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Samanyolu köyü ve Ardahan'ın Posof ilçesinde de etkili olan kar yağışının ardından çevre köyler ve yüksek kesimler tamamen beyaza büründü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.