Bölge Haber Girişi : 14 Şubat 2015 14:51

Doğu'da kar yerini dondurucu soğuklara bıraktı

Doğu'da kar yerini dondurucu soğuklara bıraktı
Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı yerini Sibirya soğuklarına bıraktı.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı yerini Sibirya soğuklarına bıraktı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 22 derece olarak ölçüldü.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde Erzurum ve Ardahan'da eksi 18, Ağrı'da eksi 13, Erzincan'da eksi 5 ve Iğdır'da eksi 1 derece olarak kaydedildi.

Erzurum'da aşırı soğuk nedeniyle buz tutan iş yerlerinin önünde esnaf kendi çabalarıyla kazma, kürekleri ellerine alarak buzla mücadele çalışmasına başladı. Belediye ekipleri ara sokaklarda kar kaldırma ve buzla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma, don olayı, sis ve pus beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli, dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Doğu'da aşırı soğukların hüküm sürdüğünü belirten bir vatandaş, "Bugünler de kar yağışının ardından soğuk hava yeniden arttı ve hayatı olumsuz yönde etkiliyor" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.